Witam.
W sumie to nie wiem od czego zacząć

Jestem szczęśliwym posiadaczem w/w Audi od 5 dni. Auto sprowadzone z Włoch 3 lata temu, w Polsce jeden właściciel (ja jestem drugim). Po obejrzeniu auta i zapewnieniach właściciela wygląda na to, że auto faktycznie było regularnie serwisowane i doinwestowane. Jest to rocznik 1999, przebieg 270 tys. km który wydaje się być jak najbardziej realnym. ÂŚrodek ładny, siedzenia nieprzetarte. Jakieś drobne mankamenty się znajdą ale nie zaniżają ogólnej oceny wnętrza. Lakier ok, oryginalny srebrny metalik. Są rysy i odpryski lakieru ale przy tyluletnim aucie nie wymagajmy cudów. Silnik ma półtoraroczny gaz sekwencyjny. Idealnie pracuje na PB jak i LPG. Skrzynia i napędy w idealnym stanie - tak mi się przynajmniej wydaje. Podczas zmiany biegów ogólnie nie czuję żadnych szarpnięć. Jak zmieniam dÂźwignię z R na D i odwrotnie to czuje delikatnie poruszenie budą ale to chyba norma. Jak kupiłem auto to od razu byłem zmuszony dużo jeÂździć przez weekend. Zauważyłem podczas jazdy ze samochód drży przy różnych prędkościach nieregularnie. Bałem się, że może to być problem ze skrzynią ale było też podejrzenie że problemem są 18 calowe felgi z oponami 245/45/18. Wczoraj wymieniłem na ori 16 cali 205/55/16 i wszystko jak ręką odjął - (Jak ktoś byłby zainteresowany to mogę oddać za nieduże pieniądze te felgi z oponami) - Teraz sunie się po asfalcie jak przyklejonym i nic nie drży. Okazało się, że poprzedniemu właścicielowi założono 18 calowe felgi bez pierścieni centrujących

Już nie wspomnę, że spalanie jest teraz o dwa litry mniejsze
Wcześniej posiadałem Audi 80 Coupe - w sumie to mam jeszcze bo nie zdążyłem sprzedać

To komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy

Ale tez nieporównywalnie większa cena
Mam nadzieje, ze posłuży mi długo bo zawsze po cichu marzyłem (trochę sie bałem awaryjności quattro i automatu) aby mieć silnik benzynowy o przyzwoitej mocy z automatem i do tego jeszcze quattro. Teraz nie ma odwrotu. Co do wyposażenia to skromnie ale jak na moje potrzeby wystające. Tak więc:
- 2.4 V6 165 KM + LPg
- Automatyczna Skrzynia TipTronic
- Quattro
- Przyciemniane lusterko wewnętrzne
- Elektycznie regulowane i ogrzewane lusterka zewnętrzne
- Ręcznie regulowana kolumna kierownicy
- Elektrycznie regulowane siedzenie kierowcy góra/dół, oraz profil siedzenia. Reszta manualnie.
- Klimatyzacja dwustrefowa w pełni sprawna.
To tak chyba na tyle... Jest zwykła tapicerka, bez skór bo nie chciałem ich. Nigdy mnie nie kręciły. Podgrzewanych siedzeń też nie potrzebuję. Niestety jest brak radia i standardowe nagłośnienie Audi ale jak dla mnie wystarczające. Muszę tylko ogarnąć przewody od Radia Audi i aby można było podłączyć standardowe.
Niestety jestem obecnie dość zabiegany i nie miałem okazji zrobić fotek po zakupie ale wstawiam jedno z ogłoszenia:
http://s6.ifotos.pl/img/C29806690_nnqxrxp.jpg
Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki. Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę