Jako że inni się chwalą swoimi autkami to i ja też się pochwalę

Audi A6 C5 Avant 1.8T APU
Rocznik 2000
Kod lakieru LY7L
Samochód kupiony w marcu 2013, w związku z tym że mieszkam w UK to ma kierownicę po prawej stronie
Odkupiony od znajomego Włocha który jeÂździł nim przez prawie 8 lat, tak więc miał tylko dwóch właścicieli przede mną, co według mnie jest na plus. Na minus natomiast jest to że ów Włoch zajmował się dekoracją wnętrz przez co czasem woził w nim jakieś graty typu pędzle, wałki, farby itd, a po owych gratach bagażnik nosi ślady farb (stwierdzenie "nosi ślady" nie oddaje tego w całości, bagażnik jest najzwyczajniej uwalony farbami, gipsami i nie wiem czym jeszcze).
Samochód kupiony za małe pieniądze z racji że na ostatnim przeglądzie zrobiono następujące notki: przednie opony prawie zużyte, klocki i tarcze przednie i tylne prawie zużyte. Do tego od Włocha usłyszałem że tylna wycieraczka nie działa oraz "gubi wodę". Tak czy siak zdecydowałem się Audiczke kupić.
Jak wspomniałem wyżej samochód nabyłem w marcu, a teraz mamy lipiec więc w samochodzie kilka rzeczy już poczyniono:
- tapicerka bagażnika wyprana choć nie idealnie a cały samochód wywietrzony po farbach
- przednie opony wymieniłem na Pirelli P7 205/55/16 i przy okazji ustawiona zbieżność
- tarcze i klocki przednie i tylne wymienione na nowe firmy Pagid
- wymieniony olej i filtry
- na szrocie dorwałem silniczek tylnej wycieraczki, już założony, ale nie działa jak powinien, tzn pierwsze 2-3 pełne cykle wykonuje w przerwach, np przejedzie do połowy szyby zatrzyma się na sekundę po czym pokonuje jakiś odcinek szyby i znowu się zacina itd. Po 2-3 cyklach już działa jak powinna
Tutaj moje pierwsze pytanie: silniczek regenerować zestawem naprawczym czy lepiej kupić jakiś nowy zamiennik?
Przyczyna "gubienia wody" wydaje mi się że została znaleziona, mianowicie wąż ze zbiorniczka do chłodnicy jest przetarty (chyba ze starości). Gdy płyn chłodniczy jest zimny jest OK, nic nie kapie, ale gdy się nagrzeje to już kapie co można zauważyć. Trzeba więc węża wymienić ale jakoś nie mogę się zabrać.
Tutaj moje kolejne pytanie: Czy węże układu chłodniczego będą pasowały z Passata B5 1.8T. Pytam bowiem chodzi mi taki zestaw po głowie: zestaw passat
Korzystając z ciepłych dni udało mi się przyciemnić szyby. Użyta folia "Johnson Windows Film", na tyle model RN20, w przednich drzwiach RN50.
Niestety ciepłe dni (tak przypuszczam) przyczyniły się do wylania płynu z lusterka wstecznego.
Zdjęcia dodam za chwilę
Zapraszam do komentowania