Koledzy, ciekawa sprawa. Mialem do przewiezienia troche pakunkow- nie ciezkich ale gabarytowych, wiec rozlozylem kanape tylna by uzyskac wiecej przestrzeni bagazowej. Po akcji chce zlozyc kanape i zonk- czesc z pasem srodkowym nie chce sie postawic do pionu gdyz pas sie zwinal i nie chce puscic. Zwijarka trzyma pas.
Jak teraz temu zaradzic? Zdemontowac siedzisko, odkrecic kotwiczenie przy podlodze i moze jak sie jeszcze troche zwinie to odblokuje sie?
Dostac sie do zwijarki pasa w oparciu? (ale jak tam sie dostac)
Zablokowany pas bezpieczenstwa
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie demontuj. Odegnij mocno róg, przy oparciu, i dostaniesz się do śruby. ÂŻeby ją ruszyć będziesz potrzebować gedora z przedłużką. Ja to przerabiałem, jak zablokował mi się pas przy zapinaniu fotelika.borussia_CK pisze:Czyli dobrze myslalem. A jak siedzisko kanapy zdemontowac??
Warsztat, naprawy Audi A6.
Problem dot. pasa srodkowego- kotwiczenie w polowie kanapy 
Problem rozwiazany! Siedzisko schodzi bez problemu z zaczepow, jest leciutkie (mimo skory)- we dwoch o wiele latwiej. Odslonila sie sruba mocujaca srodkowy pas do podlogi. Odkrecona, pas troche zwiniety i blokada zapadki puscila- zwija sie bez problemu i wyciaga. Jest OK

Problem rozwiazany! Siedzisko schodzi bez problemu z zaczepow, jest leciutkie (mimo skory)- we dwoch o wiele latwiej. Odslonila sie sruba mocujaca srodkowy pas do podlogi. Odkrecona, pas troche zwiniety i blokada zapadki puscila- zwija sie bez problemu i wyciaga. Jest OK