zablokowane drzwi
zablokowane drzwi
witajcie mam kolejny problem dzisiaj zablokowały mi się drzwi od kierowcy niby otwarte a nie moge ich otworzyć jakby zamek trzymał, ani z wew. nie idze macie jakieś rady w najgorszym wypadku zostaje ciąć tapicerke;/
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: zablokowane drzwi
Tapicerki ciąć nie musisz,zdemontuj boczny słupek i przetnij śruby mocujące bolec zamka .Stało się tak nagle czy rozbierałeś coś w drzwiach?jorgu pisze:witajcie mam kolejny problem dzisiaj zablokowały mi się drzwi od kierowcy niby otwarte a nie moge ich otworzyć jakby zamek trzymał, ani z wew. nie idze macie jakieś rady w najgorszym wypadku zostaje ciąć tapicerke;/
Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
Tak myślałem że coś grzebałeśjorgu pisze:Mialem zardzewiale drzwi kupilem plat i zrobilem przerzutke wszystkiego kilka razu zamykalem i otwieralem juz te nowe drzwi i bylo super dopuki nie zamklem auta na centralny od tego momontu cos zablokowalo i ani drgną

Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No i po problemie tak jak mowiliscie slupek rozebralem 2 sroby przebilowalem drzwi otwarte:) okazalo sie ze prawdopodobnie pękneła mi sprazyna z blokady zamka jak pociaglem ciegno z klamki to nic nie reagowal zatrzask ale srubokretem latwo sie go dzwigalo do gory, dzisiaj zakupilem nowy mechanizm i smiga az milo:) jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc:)
Witam. Jeśli chodzi o zablokowane drzwi sam miałem z tym problem i o to jak przebiegała cała sytuacja. Zmieniałem zamki drzwi i to nic nie pomagało. Miałem całkowicie zablokowaną prawą stronę auta. Niestety mam coś z OBD i łączenie przez Vag'a nic nie skutkowało. Szarpałem się z drzwiami co nie miara, raz trzymając za klamkę i naciskając n razy otwarcie centrala otworzyłem drzwi prawy przód, ale po ich zamknięciu przez przypadek nacisnąłem zamknięcie i tak już zostało, aż do czasu gdy :shock: :
zmieniłem moduł komfortu. Przy okazji wylewając ze starego litr wody. (komputerek zagrzebany pod nogami kierowcy). Zamówiłem używany z allegro za 100 pln. Jeśli chodzi o numery, nie zgadzała się ostatnia litera względem poprzednika (piszę o tym "na zaś"- mój elektryk powiedział, że niezależnie od numerów moduł powinien skonfigurować się sam) , lecz uwaga. Może być później mały przypał z centralnym z pilota.
U mnie sprawa była o tyle łatwa, bo central mam nieoryginalny.
Reasumując: Nie walcie pięścią po aucie (to go boli)
Zmieńcie moduł i będziecie się cieszyć zdrowym centralnym...

zmieniłem moduł komfortu. Przy okazji wylewając ze starego litr wody. (komputerek zagrzebany pod nogami kierowcy). Zamówiłem używany z allegro za 100 pln. Jeśli chodzi o numery, nie zgadzała się ostatnia litera względem poprzednika (piszę o tym "na zaś"- mój elektryk powiedział, że niezależnie od numerów moduł powinien skonfigurować się sam) , lecz uwaga. Może być później mały przypał z centralnym z pilota.

Reasumując: Nie walcie pięścią po aucie (to go boli)

Zmieńcie moduł i będziecie się cieszyć zdrowym centralnym...