Panowie,gdzie kupić(oprócz aso oczywiście)amortyzatory do tyłu 4.2 quattro avant,zwykłe nie pneumatyczne.W aso jeden ponad 600+sprężyna drugie 600.W żadnym sklepie u mnie nie mają,przeczytałem cały internet i też lipa .Jak byście coś zauważyli to byłbym wdzięczny za info bo jak nic nie znajdę to zostaje aso i zostawienie tam ponad 2400 co mi się nie uśmiecha
Siemka,
Ja rozglądam się za S6 i z tego co wyczytałem to zostaje nam ASO ale jak już masz inwestować w tył, a potem w przód, może od razu przytul gwint?
fresh2002, przód już zmieniłem i nie ma problemu z amorami ani sprężynami ale tył to jest problem do 4.2 Jak bym wcześniej ogarnął temat to bym chyba poszedł w gwint.
Bilstein produkuje amory do s6 Q ale cena od 550-600zł, model to bilstein b6.
Tak więc drogo,jakiś czas temu mieli w Wejherowie gwint Bilstein B12 do s6 za niecałe 3500zł(nie pamietam chyba 3380),jak masz gdzie vat odliczyc to dobra alternatywa.
Podłączam się pod temat, też szukam amorków na tył.
Dane pacjenta:
1BH Suspension/shock absorption, standard 2
Etka mówi: 4B3 513 031 H - amortyzator gazowy dla pojazdow z sportowym ukladem zawieszenia - limuzyna / AVANT - 8-cyl.: ART,AWN
Alternatywnie można włożyć 3B7 513 031A (info z ASO).
Z bilsteina wychodzi B6 24-065092 i B8 24-065115. Chyba wolałbym B6 ze względu na komfort. Problem w tym, że dostępność jest zero przynajmniej przez najbliższy miesiąc.
Oglądałem wczoraj sprężyny, mają po jednej zielonej kropce. Co to oznacza?
Czy znacie jakąś inną dobrą opcję? W ASO po 666 są oryginały, jakiej klasy to są amory i czy komfort czy bliżej sport?
Mi w inte rcars wygrzebali monroe.Są na nich dwa numery:E2052 i drugi B2C13 cena 580 za parę a sprężyny mają numer 239162 za 300 za parę.Jeszcze nie założyłem(brak czasu) to nie mogę powiedzieć jak się sprawują.
Ja się dowiedziałem, że moje zawieszenie jest standardowe jak 1BA więc pójdę w stronę bilsteina B6. Auto będzie trochę sztywniejsze niż seria, pontonem jeÂździ się słabo:) Obawiam się, że jak na tył wsadzę nowe B6 to mi będzie przodem kiwać więc się nastawiam od razu na komplet. 2 klocki pękną jak nic.