Problem z wycieraczkami
Problem z wycieraczkami
Koledzy pomocy. Mam problem z wycieraczkami szyby przedniej. Już nie wiem co o tym myśleć. Działają normalnie tylko sęk w tym ze po wyłączeniu wędrują sobie z powrotem na środek szyby i tak sobie stoją, czy to coś ze sterownikiem czy może coś tylko się przestawiło. stało się podczas bardzo silnej ulewy. wycieraczki zbierają normalnie wodę z całej powierzchni szyby tylko zatrzymują sie tak dziwnie. proszę o pomoc:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 22:09 przez JarroPL, łącznie zmieniany 2 razy.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Z tego co się orientuję, silnik wycieraczek generuje dla sterownika informacje na temat swojego położenia wyjściowego (tak aby ten wiedział, że wycieraczki doszły do końca i że należy je zatrzymać). U Ciebie układ ten zdaje się nie działa tak jak trzeba, zatem przyczyny szukałbym w samym silniku wycieraczek, bądÂź też w samym sterowniku pracy wycieraczek.JarroPL pisze:ma może ktoś jakieś inne sugestie co to może być?
Na Twoim miejscu wyciągnąłbym silnik, rozebrałbym go i sprawdził w jakim stanie są 'ślizgi' oraz 'szczotki' (druciki, które stykają się ze 'ślizgami' - jak rozbierzesz będziesz wiedział o co chodzi). Na forum było kilka tematów na opisujących podobny problem do Twojego (użyj opcji 'szukaj'
Powodzenia
Problem udało się rozwiązać:) sprawdziłem silniczek, "wyzerowałem" mechanizm wycieraczek i teraz chodzą jak burza. dziękuję wszystkim za pomoc:) wygląda na to że podczas tego oberwania chmury wycieraczki przestawiły się na śrubie silnika. Więc jak ktoś bedzie miał podobny problem taki zabieg na pewno pomoże.