Oklejanie dekorów folią , prośba o poradę .
-
- Forum Audi A6 / A7
Oklejanie dekorów folią , prośba o poradę .
Witam planuje okleić w mojeje a6 c5 moje dekory folią... Proszę o poradę jaki kolor wzór . Auto koloru grafitowego tapicerka w środku koloru prawie czarnego ( w słońcu kolor ma odcień oliwkowy , nie wiem jak go okreslić nawet )
Pomyślałem o foliach 3m , kolor srebrny , wzór aluminium szczotkowane - Co myslicie o tym , czy ktoś ma coś takiego u siebie jak to wygląda ? i czy polecacie jakiś sprzedawców z alledrogo np.
z góry dzięki za pomoc
Pomyślałem o foliach 3m , kolor srebrny , wzór aluminium szczotkowane - Co myslicie o tym , czy ktoś ma coś takiego u siebie jak to wygląda ? i czy polecacie jakiś sprzedawców z alledrogo np.
z góry dzięki za pomoc
u mnie kolego w temacie masz dekory oklejone wzorem dolara :D
a6-c5-gwint-i-cztery-18-o-vt55015.htm
Folie kupiłem na allegro: http://allegro.pl/stickerbomb-sticker-b ... 74003.html taką właśnie.
Klejenie na dekorach banalne, oczywiście po pierwsze to wyjmujemy dekory z samochodu, potem oczyszczamy dekor, i klejenie. ÂŻeby dokładnie pokleić na rogach i ładnie spasować wystarczy mieć najzwyklejszą suszarkę do włosów
troszke się podgrzewa i ładnie na rogach się klei, i z doświadczenia powiem że wygodniej i estetyczniej jest porobić sobie nawet centymetrowe zakładki i podoklejać je na tył dekoru, przy montażu nie uszkodzimy foli i nie będzie widać klejenia.
Jeśli chcesz więcej fotek ode mnie to napisz
I polecałbym Ci coś w kolorach czerni, bo gdy ja miałem pomalowane lakierem na srebrno to jakoś mi to nie leżało ze środkiem zbyt ładnie, mimo tego iż mam srebrne auto.
Pozdrawiam
a6-c5-gwint-i-cztery-18-o-vt55015.htm
Folie kupiłem na allegro: http://allegro.pl/stickerbomb-sticker-b ... 74003.html taką właśnie.
Klejenie na dekorach banalne, oczywiście po pierwsze to wyjmujemy dekory z samochodu, potem oczyszczamy dekor, i klejenie. ÂŻeby dokładnie pokleić na rogach i ładnie spasować wystarczy mieć najzwyklejszą suszarkę do włosów

Jeśli chcesz więcej fotek ode mnie to napisz

I polecałbym Ci coś w kolorach czerni, bo gdy ja miałem pomalowane lakierem na srebrno to jakoś mi to nie leżało ze środkiem zbyt ładnie, mimo tego iż mam srebrne auto.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego to jaki kolor wzor polecasz ? Carbony chyba mi sie juz przejadly ... myslalem wlasnie o alu lub jakims innym aby byl to dosc estetyczne i nie rzucalo sie wiejskim tuningiem . Swoja droga powiem ci ze te dolary calkiem fajnie wygladaja a nie spodziewalem sie
[ Dodano: 2013-05-13, 11:49 ]
Panowie jeszcze jedno pytanie auto zostało w Norwegii a teraz jestem w PL chce kupić tą folie wziąść ze sobą ile potrzebuje tej folii jaki rozmiar ?
Mógłby ktoś zmierzyć ile to wychodzi w A6 c5 sedanie ? dekory ? czy powiedzieć ile poszło jeśli ktoś już oklejał
?
Z góry dzięki za odpowiedÂź mam do wyjazdu tylko 3 dni a jeszcze muszę ją kupić i żeby zdążyli mi dosłać

[ Dodano: 2013-05-13, 11:49 ]
Panowie jeszcze jedno pytanie auto zostało w Norwegii a teraz jestem w PL chce kupić tą folie wziąść ze sobą ile potrzebuje tej folii jaki rozmiar ?
Mógłby ktoś zmierzyć ile to wychodzi w A6 c5 sedanie ? dekory ? czy powiedzieć ile poszło jeśli ktoś już oklejał

Z góry dzięki za odpowiedÂź mam do wyjazdu tylko 3 dni a jeszcze muszę ją kupić i żeby zdążyli mi dosłać
-
- Forum Audi A6 / A7
no i zacząłem oklejanie
Zakupiłem 3 rodzaje folii żeby można było wybrać co najlepiej pasuje
1) karbon czarny 3d
2) piano black - czarny błyszczący
3) szczotkowane aluminium
Przeszukałem dość ( chyba ) skutecznie google i miałem problemy ze znalezieniem a6 c5 z alu dekorami .
znalazłem za to fotke z audi z dekorami w alu a środek w czarnym błyszczącym ( całkiem nieÂźle to wyglądało )
Postanowiełem coś takiego i u siebie wymodzić ...
Jednak nie jestem przekoanny ( dam foto jak skończę ) czy ten czarny środek pasuje do reszty .... Mi jakoś się zdaje że lepiej środek ( ramka wokół drążka zmiany biegów ...itd ) zrobić w alu również. ... proszę o porady
Zakupiłem 3 rodzaje folii żeby można było wybrać co najlepiej pasuje
1) karbon czarny 3d
2) piano black - czarny błyszczący
3) szczotkowane aluminium
Przeszukałem dość ( chyba ) skutecznie google i miałem problemy ze znalezieniem a6 c5 z alu dekorami .
znalazłem za to fotke z audi z dekorami w alu a środek w czarnym błyszczącym ( całkiem nieÂźle to wyglądało )
Postanowiełem coś takiego i u siebie wymodzić ...
Jednak nie jestem przekoanny ( dam foto jak skończę ) czy ten czarny środek pasuje do reszty .... Mi jakoś się zdaje że lepiej środek ( ramka wokół drążka zmiany biegów ...itd ) zrobić w alu również. ... proszę o porady
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich,
W tym tygodniu również bawiłem się folią 3m
Wybrałem karbon matowy a nie połysk :P Zawsze to coś innego.
Troszkę bawiłem się w przeróbkę konsoli z przed do polifta, musiałem zamaskować niedoskonałości oraz odcienie ramek. Powiem szczerze, że dość mi się to spodobało i myśle o oklejeniu wszystkich listew wraz z nawiewami. Efekt ciekawy - wręcz niecodzienny.
Szczotkowane aluminium ma teraz każdy nowy vw czy audi.. fajne ale oklepane
Z resztą, znajdą się również tacy, którzy mają taką samą opinie na temat carbonu. Nikogo nie krytykuje, każdy ma prawo do własnego zdania.
Zabawy troszkę jest, nie dla nerwusów. Cierpliwość, skupienie - suszarka i piwko w połączeniu otrzymujemy zestaw idealny
W tym tygodniu również bawiłem się folią 3m

Wybrałem karbon matowy a nie połysk :P Zawsze to coś innego.
Troszkę bawiłem się w przeróbkę konsoli z przed do polifta, musiałem zamaskować niedoskonałości oraz odcienie ramek. Powiem szczerze, że dość mi się to spodobało i myśle o oklejeniu wszystkich listew wraz z nawiewami. Efekt ciekawy - wręcz niecodzienny.
Szczotkowane aluminium ma teraz każdy nowy vw czy audi.. fajne ale oklepane

Zabawy troszkę jest, nie dla nerwusów. Cierpliwość, skupienie - suszarka i piwko w połączeniu otrzymujemy zestaw idealny

Witam podepnę sie pod temacik troszke z innej strony jaki jest mniej wiecej koszt oklejenia całego auta a6 c5 99r ? za malowanie krzykneli mi 4-5 koła przyznam ze nie za bardzo mnie stac teraz na taki wydatek. Mam nadzieje ze oklejenie jest duzo tansze czy ktos oklejał całe auto jesli tak to poprosze o jakies wskazówki i porady. dzieki wlk z góry! pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
PROSZę BARDZO
http://allegro.pl/folia-carbon-3d-karbo ... 40770.html

B4 2.8 V6
A6 2.8 V6 Quattro
MERCEDES A-klasa 1.6
A6-C5 2.4 ośka
jest
KIA RIO 2015
A6 2.8 V6 Quattro
MERCEDES A-klasa 1.6