[ TIP] wyciek oleju
[ TIP] wyciek oleju
Mały problemik... pokazał sie olej na przegubie z prawej strony bliżej skrzyni czy to uszczelniacz?
Czy to oznacza że do mechanizmu różnicowego zalewa sie osobno olej ,to nie ten sam co w skrzyni ? wydawało mi sie że to naczynia połączonedaniel1997 pisze:...........bo w mechanizmie jest ok 0,7 l oleju.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez manfredjg, łącznie zmieniany 1 raz.
manfredjg, z mechanizmie brak korka spustowego można tylko uzupełnić albo jakimś cudem odessać jutro sprawdzę jaki bo olej mam w garażu.
proszę stary temat: -tip-wyciek-ze-skrzyni-uszsczelniacz-polosi-vt45318.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
to dziwne bo jak wymieniałem uszczelnienie walu to spuściłem cały olej z torsena przez korek spustowydaniel1997 pisze:manfredjg, z mechanizmie brak korka spustowego można tylko uzupełnić albo jakimś cudem odessać jutro sprawdzę jaki bo olej mam w garażu.

no chyba ze w ośce tip niema korka spustowego oleju przekladniowego

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Odkopuję temat bo u mnie przed paroma dniami pojawił się podobny problem. Pod samochodem zobaczyłem krople oleju. Mechanik początkowo stwierdził że leje z pod pokryw ( co w przypadku tej od strony kierowcy) okazało się prawdą. Wymieniłem olej, filtr, uszczelki pokryw, te przy napinaczach zmiennych faz, zaślepki wałków, uszczelnienie dolnej misy olejowej i czujnik temperatury oleju. Jednak po powrocie okazało się że wyciek jest nadal. Kapie tak jakby przed (lub w okolicach) przedniej półosi od strony pasażera. Po konsultacji z mechanikiem usłyszałem cenę 700zł za jakiś uszczelniacz który podobno puścił. Podobno dostępny tylko w ASO. Jakieś pomysły skąd może wyciekać olej i czy rzeczywiście czeka mnie taki wydatek? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie
[ Dodano: 2013-12-06, 14:05 ]
I się sprawa wyjaśniła
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Uszczelniacz zakupiony w ASO za 140 zł. Mobil ATF LT 71141 też. Teraz tylko wymienić.

[ Dodano: 2013-12-06, 14:05 ]
I się sprawa wyjaśniła

Uszczelniacz zakupiony w ASO za 140 zł. Mobil ATF LT 71141 też. Teraz tylko wymienić.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: