Witam
Prosze bardzo o pomoc
Posiadam AUDI A6 C5 1998rok 2,5 tdi 150 km, skrzynia manualna
Kilka dni temu wychodząc juz z pracy odpalilem moje autko, odpalilo bez problemu jednak jeszcze nawet nie ruszając zagsło i juz nie odpalilo. Akumulator mam nowy kreci bardzo dobrze zaden bląd sie nie pokazuje, bylo wtedy bardzo goraco 34 stopnie na cieniu upał na maksa, nie wiem moze to miało jakieś znaczenie w tym ze cos z elektryka sie stało. Paliwo leje dobre takze to nie od paliwa raczej, bede jechal do mechanika na komputer bo sam niestety na mechanice sie nie znam tylko chcial bym sie jescze was foruwiczow sie spytac wjakim kierunku mam zmierzac moze ktos mial juz taki przypdek jezeli tak bardzo prosze o pomoc bo wiadome ze u nas jest dużo naciagaczy
Problem z odpaleniem
Problem z odpaleniem
Ostatnio zmieniony 24 cze 2013, 11:20 przez Mostillo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
zobacz moje tematy. u mnie siadła pompa paliwowa w zbiorniku
zobacz czy paliwo idzie w przezroczystym wężyku pod maską. jeśli chcesz sprawdzić czy działa pompa paliwowa podłącz kabelek bezpośrednio od akumulatora do bezpiecznika nr 28 i niech ktoś słucha czy coś słychać. jeśli masz dostęp do vaga to podłącz i sprawdź,może wywalić błąd. może to być też czujnik paliwa w pompie,który wysiadł i nie podaje paliwa chociaż jeszcze powinien i się zapowietrzył. podłącz na krótko do bezpiecznika jak mówiłem i podepnij kompa jeśli masz jak. pompe paliwową wymienisz sam,poradzisz sobie
pisz co i jak,służę pomocą.

Mam podobnie z autem, wczoraj zrobiłem dłuższy dystans na rezerwie (spadło do naprawdę mocnej rezerwy), dziś po zalaniu sporą ilością do pełna samochód nie odpala. PóÂźniej sprawdzę u siebie sztuczkę z bezpiecznikiem, ale najpierw inne pytanie... Gdzie mogę zlokalizować pompę paliwa? Jak ją wymienić? W poprzednich samochodach zawsze miałem ją pod kanapą, tutaj pod kanapą nie ma nic. 

Pozdrawiam,
--
Piotr Krzysztof Soboń
--
Piotr Krzysztof Soboń
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Bo pod kanapą po prostu nie ma, ale jeśli zdejmiesz wykładzinę bagażnika znajdziesz dekielek na pewno i to jest dostęp do pompy. Zobacz mój temat - może pomoże: viewtopic.php?t=14578pksobon pisze:Gdzie mogę zlokalizować pompę paliwa? Jak ją wymienić? W poprzednich samochodach zawsze miałem ją pod kanapą, tutaj pod kanapą nie ma nic.

Wszystko jasne byłęm na diagnostyce i okzało się że cos w baku było rozszczelnione i uklad sie zapowietrzał i paliwo sie cofało, odpowietrzyli i teraz chodzi lepiej jak wczsniej widocznie był juz lekko zapowietrzony i łapał troche muła samochód. Dzieki wszystkim za pomoc mam nadzieje że mój post kiedyś komuś się przyda pozdrawiam