Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 Quattro 2,8+LPG] problem z zapalaniem po kilku godz

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
baranina24vip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 Quattro 2,8+LPG] problem z zapalaniem po kilku godz

Post autor: baranina24vip » 01 kwie 2009, 20:47

witam wszystkich. wiem ze bylo juz kilka rozmów na ten temat ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na taki problem jak u mnie.
od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem mojego auta jak stoi dluzej niz kilka godzin tj. 2 i wiecej. wymieniłem juz swiece,filtr paliwa i powietrza,przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana na nowo,komputer nic nie pokazuje na temat błędów,czujniki temperatury ok,ssanie działa nawet odłączyłem przewód od podciśnienia aby wykluczyć przedostający się gaz do kolektora.nic to nie pomogło.nawet jesli jeżdze tylko na pb to i tak po kilku godzinach to samo.ciśnienie w układzie dzisiaj sprawdzali i jest dobre wiec zawór cisnieniowy od pb jest dobrzy.na pb jak i na gazie chodzi super zero szarpań i nierównych obrotów. jak juz odpali to mozna pozniej zapalac kilka razy i od razu zapala.może miał ktoś cos takiego i coś poradzi. z góry dziękuje za pomoc.[/quote]
baranina

przemass1906
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemass1906 » 02 kwie 2009, 11:25

Moja lala stała u mechanika z podobnym problemem.komp nic nie wykazywał.na szczescie nie naciagnal mnie na koszty.po tygodniu dochodzenia wypompował stare paliwo z baku i nalał 20l mowego z dobrej stacji.oczyscil ze starego pb i lata juz miodzio :mrgreen: teraz wiem gdzie lac.dodam ze wypompowane pb palilo sie jak ropa.

Awatar użytkownika
baranina24vip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: baranina24vip » 02 kwie 2009, 16:27

to zrobilem jako pierwsze.wyjezdzilem paliwo praktycznie do zera i zatankowalem 98 z pewnego orlena i problem jest nadal wiec to raczej nie to ale dziekuje za zainteresowanie
baranina

szebart
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: szebart
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: szebart » 27 maja 2009, 01:15

mialem podobnie, nie chcial palic na zimnym silniku. Wróże wymyslali cuda, ze to, ze tatmo a przyczyna byla peknieta membrana w reduktorze oraz nieszczelny tloczek na listwie od LPG przez co zalewalo go po postoju i byl klopot z uruchamianiem. Jak zaskoczyl to pozniej krecil za pierwszym razem.
Cowards die many times before their deaths;
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681

Awatar użytkownika
baranina24vip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: baranina24vip » 04 cze 2009, 23:04

dziekuje kolego za pomoc ale nadal nic to nie dalo.
po jakims czasie samo przeszlo.nawet service rozkladal rece wiec nie mam pojecia co bylo przyczyna. ciesze sie ze jest juz ok.jak dowiem sie co to bylo to napewno opisze ten problem aby pomoc innym.
baranina

Awatar użytkownika
dziq111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: dziq111 » 07 cze 2009, 23:07

kolego sprawdz uklad wtryskowy paliwa wyciag je autko nie sobie postoi i zacznij krecic silnikiem zoabczysz czy wtrysk paliwa po chwili bedzie mocniejszy. prawdopodobnie masz zajechane wtryskiwacze benzynowe.
sa wsumie jakies plyny do czyszczenia tego ale dzialani ich nie znane mi jest

[ Dodano: 2009-06-07, 23:08 ]
a na lpg jak odpalasz to jak? tak samo? na gazie jesli masz staga przyciskasz przycisk od przelocznika benz\gaz przekrecasz stacyjke i odpalasz caly czas trzymasz az zapali silnik.
a8team.pl to też dobre.

tigar78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tigar78 » 26 cze 2013, 22:58

witam
mam ten sam problem i niemoge dojsc konca co to może być zastanawiam się nad CZUJNIKIEM POÂŁOÂŻENIA WAÂŁU KORBOWEGO BÂĄDZ POMPA PALIWOWÂĄ
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez tigar78, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja