Witam,
Czy przy prędkościach od 140km do 220km też macie głośno w kabinie.
do prędkości 140km jest dość znośnie jednak od 140km zaczyna strasznie słychać szum, tak jak by szyba była nie domknięta lub drzwi.
Każde A6 tak ma?
szuma w kabinie
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
U mnie do 160-170 km/h jest bardzo cicho. Można swobodnie rozmawiać. Później wzmaga się szum, ale szum od opon i dochodzi jeszcze hałas silnika (wiadomo, większe obroty). Nie mam żadnego świstu wiatru od uszczelek itp.
Audi A6 C5 wchodząc na rynek było reklamowane jako model o najniższym współczynniku oporu powietrza. Ba! Dzisiaj mu również niczego nie brakuje w tym względzie
... tak uważam 
Audi A6 C5 wchodząc na rynek było reklamowane jako model o najniższym współczynniku oporu powietrza. Ba! Dzisiaj mu również niczego nie brakuje w tym względzie

-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
możliwe, że np. były wymieniane ślizgi podnośnika szyb i demontowane ramki, a potem źle spasowane i górą odstaje. spróbuj zdjąć tapicerkę z drzwi, ramka jest montowana na 2 sruby u góry i na dole również na 2 dodatkowo na dole są aluminiowe kliny ustalające ustawienie. spróbuj poluzować śruby i kliny wcisnąć trochę mocniej, dokręcić i zrobić rundę próbną czy pomogło.PolKus.A6.2.5TDI pisze: Możliwe że drzwi są źle wyregulowane lub uszczelki w szybach struchlałe?