Witam
Wiem ze temat juz był ale mieszkam za granica i chcialbym jak najszybsza odpowiedz.Podczas jazdy zaczęła mi mrugac kontrolka swiec zarowych a po chwili zapalila sie kontrolka silnika check engine i auto stracilo moc (tryb awaryjny).Mieszkam w szwecji i podjechałem do jakiegos szwedzkiego normalnego warsztatu podpial kompa i wywalilo tylko awarie swiec, ale nie wydaje mi sie zeby same swiece wywalaly tryb awaryjny i utrate mocy.NIe orientujecie sie czy same swiece moga wlaczyc tryb awaryjny. chyba musze na jakiegos lepszego kompa podjechac.
Ja obstawiam razcej ERG albo filtr czastek stałych lub pasek pompy cr lub tez słynny czujnik stopu. Orientujecie sie czy zwyklym kablem obd2 i jakims darmowym programem sam odczytam kody bledu.bo tutaj koszt samego wiazdu do servisu audi to 450 pln.
pozdr
[ BPP 2.7 179 KM] [A6C6] kontrolka świec zarowych,tryb awary
No na tym jego kompie wywalilo bład swiec zarowych ale nie wiem czy wszystkie czy jedna czy co bo to taki mongoł ze nic nie wie.dalem mu czas do jutra niech szuka ale chyba nie obejdzie sie bez serwisu audi bo za miesiac do domu a tu trzeba 1300 km walnac.
No ale jakby ktos z was mial jakis pomysl to chetnie posucham.z gory dziekuje.
No ale jakby ktos z was mial jakis pomysl to chetnie posucham.z gory dziekuje.
Mam kabel ELM 327 i PCMSCAN ale nie wiem czy tym cos znajde.Jutro biore kompa i po pracy jade sam zobaczyc.tez mi sie wydaje ze to nie swiece .Poza tym autko pali na dotyk i to stalo sie podczas jazdy a nie np.przy podgrzewaniu swiec i odpalaniu.
Zobaczymy.
[ Dodano: 2013-06-25, 19:45 ]
Witam
Okazało sie dzisiaj ze padł elektrozawór cisnienia przeładowania N75
ale dalej pokazuje ze wszystkie swiece szlak trafil.Jutro zamawia mech czujniik zalozy i zobaczymy czy blad swiec zniknie.Co myslicie? Jest taka mozliwosc zeby podczas awarii czujnika padly wszystkie swiece?
pozdr
Zobaczymy.
[ Dodano: 2013-06-25, 19:45 ]
Witam
Okazało sie dzisiaj ze padł elektrozawór cisnienia przeładowania N75
ale dalej pokazuje ze wszystkie swiece szlak trafil.Jutro zamawia mech czujniik zalozy i zobaczymy czy blad swiec zniknie.Co myslicie? Jest taka mozliwosc zeby podczas awarii czujnika padly wszystkie swiece?
pozdr