Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] Problem z drganiami przy ruszaniu z 1 biegu. Audi

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MATYZ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL] Problem z drganiami przy ruszaniu z 1 biegu. Audi

Post autor: MATYZ » 22 cze 2013, 18:09

Witam. Ostatnio zauważyłem u siebie w samochodzie dziwny przypadek a mianowicie chodzi o to że autem dosyć solidnie zatrzepie ale tylko wtedy kiedy ruszam z 1 biegu (na innych biegach wszystko chodzi bez problemowo) i tylko wtedy jak silnik się rozgrzeje lub na dworze jest gorąco. Na zimnym silniku lub jak auto postoi i ostygnie problem znika np w zimę tego problemu nie było w ogóle zaczął się on przy wyższych temperaturach. Dodam także że na wolnych obrotach nie ma żadnych wibracji na karoserii oraz silnik równo pracuje i nie ma objawów trzepania nim. Serdecznie proszę o pomoc. Od 6 lat jak go kupiłem za mojej kadencji nie było najmniejszych ingerencji w układ napędowy. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
pudzians47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pudzians47 » 23 cze 2013, 18:56

Podejrzewam że u ciebie sprzegło pada>Dość często jest taki objaw.Jak u ciebie ogólnie bierze sprzegło w połowie czy raczej pod koniec?Bo jeśli pod koniec to może być oznaka padania sprzegła i tyle

Awatar użytkownika
MATYZ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MATYZ » 23 cze 2013, 23:15

Sprzęgło bierze w połowie i pedał chodzi tak samo jak wtedy kiedy kupiłem autko więc to się nie zmieniło. Pedał nie jest ani miękki ani wybitnie twardy chodzi z normalnym oporem.

RaDeK868
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RaDeK868 » 29 lip 2013, 11:05

Ja mam taki objaw jak u Ciebie, ale mi bierze pod koniec więc sprzęgło do wymiany kolego :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja