[ AQJ 4.2 340 KM] załączona klima gaśnie na luzie
A jak wygląda sprawa akumulatora?
U mnie jest podobnie, czasami zgaśnie jak jest upał, bez względu na to czy PB czy LPG. W ECU brak błędów, w komputerze LPG - błąd - spadek napięcia. Wyczytałem w instrukcji STAGA, że błąd może się pojawiać przy słabym akumulatorze, w moim przypadku akumulator ledwo zipie więc to może być przyczyną, niedługo go wymienię na nowy i wtedy zobaczymy.
U mnie jest podobnie, czasami zgaśnie jak jest upał, bez względu na to czy PB czy LPG. W ECU brak błędów, w komputerze LPG - błąd - spadek napięcia. Wyczytałem w instrukcji STAGA, że błąd może się pojawiać przy słabym akumulatorze, w moim przypadku akumulator ledwo zipie więc to może być przyczyną, niedługo go wymienię na nowy i wtedy zobaczymy.
Koleda podregulowal wolne obroty,ale to nie ma nic do rzeczy skoro na benie jest identyczny objaw.Instalka identyczna i identycznie zamontowana jak w mojej s6 i u mnie zaden opisywany objaw nie wystepuje,takze wina nie lezy po stronie gazu.Zamontowane jest KME NEVO PRO (OBD) i korekty lataja blisko zera.Przebywam obecnie za granica ale za dwa tygodnie bede w polsce to sie tym tematem zajme.A kolega Nokia62 jest bardzo niecierpliwym klientem
U mnie niestety sie zrobiło chłodniej to jest jakies 24 stopnie i nie gasnie, dziwna sprawa, chyba kupie nowy czujnik temperatury i jak będzie gorąco to sprawdzę.
Co do akumulatora nie wiem w jakim stanie jest już ma chyba klika lat ale pali na szczał, samochód mam od 1,5r i nie musiałem go ładować wieć chyba nie jest Âźle.
Co do akumulatora nie wiem w jakim stanie jest już ma chyba klika lat ale pali na szczał, samochód mam od 1,5r i nie musiałem go ładować wieć chyba nie jest Âźle.