Zawieszenie pneumatyczne amortyzatory przód...
Zawieszenie pneumatyczne amortyzatory przód...
Witam niestety umierają mi pomału amorki przednie i mam pytanie do was czy znacie tą firmę z gdańska PUH NAGENGAST, ponoć regenerują amorki albo inny rozsądny sposób aby nie popaść w koszta zbyt wygórowane jak dla mnie???
A jakby kupić używki na allegro jest ktoś sprawdzony??
A jakby kupić używki na allegro jest ktoś sprawdzony??
Już wolałbym kupić na allegro najtańsze ale nowe amortyzatory niż bawić się w jakąś regenerację, itp. To jest tylko narażanie się na dodatkowe koszty, nerwy i stratę czasu.
Witam,
Mam zawieszenie pneumatyczne.
Pytanie - czy w jego konstrukcji są "normalne amortyzatory" + poduchy czy poducha jest zintegrowana z amortyzatorem i trzeba wymieniać całość?
Zaczęło mi coś stukać z prawej strony i po prześledzeniu forum - uważam że to amortyzator.
Dzięki.
Mam zawieszenie pneumatyczne.
Pytanie - czy w jego konstrukcji są "normalne amortyzatory" + poduchy czy poducha jest zintegrowana z amortyzatorem i trzeba wymieniać całość?
Zaczęło mi coś stukać z prawej strony i po prześledzeniu forum - uważam że to amortyzator.
Dzięki.
------
Pozdrawiam,
Jarek.
Pozdrawiam,
Jarek.
Dołączam się do pytania. Mi głównie stuka podczas hamowania na nierównościach. Po rozebraniu i sprawdzeniu zawieszenia został amortyzator. Czy jest możliwe, aby amortyzator stukał?
pozdrawiam
Mskrzypo
pozdrawiam
Mskrzypo
a6-c6-moja-nowa-furka-d-vt25027.htm#270951 <-- moja Audica
Witam Kolegów
Jestem po wymianie przednich amortyzatorów - wysłałem je na regenerację do firmy z Gdańska. Diagnoza:
lewy - nie nadawał się do regeneracji - uszkodzona poduszka - odesłano mi go bez regeneracji (na szybko kupiłem używany na allegro)
prawy - zregenerowano i przysłano do mnie - po zamontowaniu od razu padł (duży wyciek powietrza z poduszki) - więc znowu na szybko kupiłem używanego (średnio po 700 PLN za sztukę).
Póki co jest ok - aczkolwiek mam świadomość że w każdej chwili któryś z używanych może strzelić w każdej chwili.
Nowe są średni po około 3 tys za sztukę - montaż i demontaż jest prostą sprawą - nie trzeba szukać serwisów - mnie wymieniał "znajomy" mechanik - poradził sobie.
Ps. "Regenerowanego" odesłałem do Gdańska - firma na tyle uczciwa ze zwrocono mi pieniadze za regeneracje amortyzatora ktory padl po zamontowaniu.
Tak wiec mam z przodu 2 uzywki.
Jestem po wymianie przednich amortyzatorów - wysłałem je na regenerację do firmy z Gdańska. Diagnoza:
lewy - nie nadawał się do regeneracji - uszkodzona poduszka - odesłano mi go bez regeneracji (na szybko kupiłem używany na allegro)
prawy - zregenerowano i przysłano do mnie - po zamontowaniu od razu padł (duży wyciek powietrza z poduszki) - więc znowu na szybko kupiłem używanego (średnio po 700 PLN za sztukę).
Póki co jest ok - aczkolwiek mam świadomość że w każdej chwili któryś z używanych może strzelić w każdej chwili.
Nowe są średni po około 3 tys za sztukę - montaż i demontaż jest prostą sprawą - nie trzeba szukać serwisów - mnie wymieniał "znajomy" mechanik - poradził sobie.
Ps. "Regenerowanego" odesłałem do Gdańska - firma na tyle uczciwa ze zwrocono mi pieniadze za regeneracje amortyzatora ktory padl po zamontowaniu.
Tak wiec mam z przodu 2 uzywki.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, 12:46 przez rafm, łącznie zmieniany 1 raz.
rafm