Witam.
Parę dni temu zauważyłem, że pilot mi nie działa, pomyślałem, że baterie ale nie zdążyłem sprawdzić, bo samochód mi stanął w trasie (rozrząd). Po naprawie stwierdziłem, że baterie muszę pewnie wymienić (samochód mam już ponad 5 lat i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek je zmieniał).
Wczoraj zmieniłem baterie i pilot dalej nie działa.
Pomyślałem, że trzeba go zsynchronizować/dostroić. Przeczytałem w mądrej książce (instrukcji) jak to zrobić ale coś mi nie wychodziło. Znalazłem opis na tym forum i dalej nic.
Dodatkowo zauważyłem, że samochód mi się zamyka jak wyłączam światła i uświadomiłem sobie, że tak właśnie było jak mi pilot wysiadł. Zatrzymywałem się, wyłączałem światła a tu samochód się zamyka.
Gdzie szukać problemu zanim do jakiegoś elektryka/elektronika pojadę. Może to jakaś drobnostka.
Pojęcie mam o samochodach mgliste. Leje paliwo i jeżdżę, czasem koło zmienię i płynów podolewam.
centralny zamek się zamyka przy wyłączeniu świateł i przy ok
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego daxx, z opisu wynika że ewidentnie masz gdzieś zwarcie w instalacji elektrycznej pojazdu. Obawiam się, że bez 'wglądu' w instalację Twojego samochodu nikt Ci nie powie co jest nie tak 
Jeżeli wyłączenie|włączenie świateł ma jakiś wpływ na centralny, sprawdź czy ma jakiś wpływ w drugą stronę.
Tzn na wyłączonych światłach naciskaj zamknij|otwórz samochód (przełącznik w drzwiach kierowcy) i sprawdzaj multimetrem czy pojawia się jakieś napięcie na instalacji oświetlenia.
Szukanie zwarć w instalacji jest procesem trudnym i czasochłonnym (może potrwać nawet i tydzień), tak więc jeżeli nie znasz się na elektryce i nie masz zbyt dużo czasu to oddaj samochód elektrykowi.

Jeżeli wyłączenie|włączenie świateł ma jakiś wpływ na centralny, sprawdź czy ma jakiś wpływ w drugą stronę.
Tzn na wyłączonych światłach naciskaj zamknij|otwórz samochód (przełącznik w drzwiach kierowcy) i sprawdzaj multimetrem czy pojawia się jakieś napięcie na instalacji oświetlenia.
Szukanie zwarć w instalacji jest procesem trudnym i czasochłonnym (może potrwać nawet i tydzień), tak więc jeżeli nie znasz się na elektryce i nie masz zbyt dużo czasu to oddaj samochód elektrykowi.