[ BLB 2.0 140 KM] Generator impulsów wału korbowego
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BLB 2.0 140 KM] Generator impulsów wału korbowego
witam wszystkich właśnie jestem w trakcie remontu generalnego silnika 2,0 tdi kod silnika BLB audi a6 c6 po zatarciu z winy wadliwej pompy. Właśnie zamontowałem używana pompę oleju napędzana kołem zębatym nie jak poprzednia na łaĂącuch wymieniłem pierścienie i wszystkie panewki teraz mam problem z Generator impulsów wału korbowego kupiłem nowy wraz z uszczelniaczem i obudowa i jest zabezpieczony plastikowa nataska i ma taka malutka dziurkę i tu problem jak ma być ustawiony są jakieś znaki na wale żebym wiedział w jakiej pozycji ma być ustawiony a drugi problem jak ustawić rozrząd gdy niema żadnych znaków na kołach walkach rozrządu z góry dziękuje za pomoc. Problem rozwiazany dla uzytkownikow ktuzy maja ten sam problem objasniam generator jest w kaplecie z uszczelniaczem walu i zabezpieczony jest pomaranczowym zatrzaskiem nalezy ustawic wal na znak GMP rowniez pompe oleju znaczy sie te balanse musza byc ustawione tymi ciezszymi stronami na srodku w dol na ich koncach jest znak jak ktos ma narzedzie to zabezpiecza tam przyrzadem specjalnym do tego przystosowanym i na tak ustawiony silnik przykrecamy simerink z generatorem a na koncu zdejmujemy zabezpieczenie i musi dzialac