Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Słabo świecący xenon - lewa strona - kierowcy

Elektryka
ODPOWIEDZ
Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Słabo świecący xenon - lewa strona - kierowcy

Post autor: Komandosik » 14 cze 2013, 23:50

Witam, mam problem, bardzo słabo świeci mi xenon - przed chwilą zamontowałem NOWE ORI philipsy i niestety.... jest dalej kiepsko, starałem sie zrobic zdjecie niestety nie widac aż tak bardzo... chociaz jak sie przyjrzycie to jeden z kloszy (patrzac na strone kierowcy) nie jest tak pełny światła jak strona pasażera:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... b65fa6c5f6

Macie pomysły co to moze byc? Przetwornica? a może po prostu brudny klosz? czy ew inna sprawa?

PS: ogolnie cos sie dzieje z lewą stroną - świece sa bardziej wypalone po lewej, sonda lambda także wariuje, ogolnie powoli bede walczyl z tym ale... moze ktos miał cos podobnie?

a6 c5 2.8Q sedan 1998

Kilt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Kilt » 15 cze 2013, 02:00

A po podmianie żarówek z prawej na lewą stronę jest tak samo? Jeśli tak, to może odbłyśnik w lewej lampie już ostro zmatowiony? <mysli>

Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Komandosik » 15 cze 2013, 21:41

tak, to samo. ani zmiana zarówek miejscami ani WYMIANA na nowe nic nie daja. co prawda, ta lampa jest troszke bardziej zolta niz druga... ale roznica jest ogromna... na zywo wyglada to naprawde przykro ;/

marines93

Post autor: marines93 » 15 cze 2013, 22:05

Witam. Mam problem z ksenonem w moim audi . Lewa lampa nie zawsze startuje. Jak wyłączę światła i włączę jeszcze raz to jest ok. Nie zawsze to robi i nie wiem w czym rzecz.. ÂŻarniki obydwa nowe ORI. Może ktoś pomóc ?

Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Komandosik » 17 cze 2013, 00:13

Marines, po 1 to mój temat... nie rozumiem czemu sie wcinasz :)
ale pomine to...

mialem to samo, okazalo sie że tzreba w gniezie poprawić styki :) bo wypadalo na drganiach czy dziurach - zmienilem miejscami, docisnalem blaszki i... dziala ;)

Kilt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Kilt » 17 cze 2013, 16:53

Komandosik pisze:ta lampa jest troszke bardziej zolta niz druga... ale roznica jest ogromna...
To "troszkę" robi dużą różnicę. Może się okazać, że ta lampa ma 3-5 lat więcej niż lampa prawa i aby uzyskać lepsze oświetlenie drogi konieczna będzie jej regeneracja (mam na myśli ten nieszczęsny, a sławny już w modelu C5 odbłyśnik).
Były już na forum tematy na ten temat, gdzie prezentowane tam zdjęcia wyjaśniały w temacie wszystko ;)
Zobacz sobie ten przykład:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ON9JR5bY#!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja