Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Bardzo cięzko odpala.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gadeflin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Bardzo cięzko odpala.

Post autor: Gadeflin » 15 cze 2013, 20:54

Witam.

Mam problem z odpaleniem auta :( Przede wszystkim voltomierz przy zegarach pokazuje około 9 z hakiem, kiedy kręcę to przekręci ze 2 razy i cisza na 2 sek po czym zaczyna kręcić ale bardzo słabo aż odpali. Nie wyskakuje czerwona kontrolka akumulatora.

Auto miało odpięty akumulator na weekend i w tym czasie był umyty dokładnie silnik, wyprane wnętrze odkurzaczem ekstrakcyjnym wiec raczej nie zalałem.

Auto przed tymi zabiegami odpalało bardzo ładnie.
Gdyby był słaby aku to by przecież nie odpalał, a odpala lecz ciężko. Stawiam na rozrusznik bądź jakaś masę.

Tak czy siak liczę ze kto spotkał się z takim bądź podobnym przypadkiem i jest w stanie udzielić mi pomocy :D

Awatar użytkownika
Gadeflin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gadeflin » 15 cze 2013, 22:19

Aku to Centra Futura 60 Ah

Dobra robi się :D Jutro dam znać.

Awatar użytkownika
Gadeflin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gadeflin » 15 cze 2013, 22:53

hmmm auto było myte na 100 % zimnym silniku i uniesiona strona kierowcy. ÂŚwiece wymieniałem około 10 tyś. temu. Pierwsze odpalenie było podobne do odpalania jakiegoś traktora, brzmiało to jakby nie pracował ma wszystkich garach.

Awatar użytkownika
Gadeflin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gadeflin » 18 cze 2013, 11:47

Dalej to samo. Aku naładowane, a na zegarach pokazuje około 9 odpala ale tak samo ciężko jak wcześniej. dodatkowo jeszcze dzisiaj wywaliły kontrolki od ABS i ESP :( tragedia :(

Kontrolki za 2 odpaleniem zgasły, jakaś chwilowa słabość albo coś z prądem, a raczej jego brakiem :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja