[ AQD 2.8 193 KM] zawór zwrotny paliwa
[ AQD 2.8 193 KM] zawór zwrotny paliwa
Panowie, gdzie dokładnie znajduje się zawór zwrotny paliwa aby ono nie powracało z powrotem? Gdy paliwa w baku mniej to trzeba dłużej kręcić a teraz jeszcze zaczęło śmierdzieć benzyną rano po odpaleniu w okolicy zbiornika.
popuszcza od dawna ale radzę sobie z tym poprzez wyższy stan poziomu paliwa w zbiorniku. Niepokoi mnie tylko zapach benzyny (nie spalin) po rannym odpaleniu z okolic zbiornika i właśnie nie wiem czy to może być związane z tym zaworkiem zwrotnym. Z drugiej strony, jak odpalam w ciągu dnia, paliwo pewnie jeszcze nie zdąży powrócić i nie śmierdzi benzyną. Pompa pracuje cały czas, nawet jak auto zasilane jest lpg i wtedy nic nie czuć. Chyba trzeba będzie zdemontować kanapę.
zenek123, dzięki za odpowiedÂź.
PS. nie ma nic gorszego niż usterka występująca tylko w określonych warunkach. Paliwem śmierdzi tylko rano a inny problem mam taki że stuka coś w przednim zawieszeniu tylko i wyłącznie jak jest ciepło i sucho
Prawdopodobnie wahacz tylko nie ma jak zlokalizować który
na przeglądach u mechaników (trzech już sprawdzało + stacja diagnostyczna) jest wszystko ok, zero luzów. Maglownica sprawna.
Kiedyś miałem mercedesa 115, póÂźniej 123, wiem że to były wanny i muły ale czasami tęsknię za tymi czasami
pozdrawiam
zenek123, dzięki za odpowiedÂź.
PS. nie ma nic gorszego niż usterka występująca tylko w określonych warunkach. Paliwem śmierdzi tylko rano a inny problem mam taki że stuka coś w przednim zawieszeniu tylko i wyłącznie jak jest ciepło i sucho

Kiedyś miałem mercedesa 115, póÂźniej 123, wiem że to były wanny i muły ale czasami tęsknię za tymi czasami

pozdrawiam