Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 c5] problem z głośnością radia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
dzefrej0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 c5] problem z głośnością radia

Post autor: dzefrej0 » 09 gru 2008, 23:14

witam szanownych Panów, mój problem jest następujący : kiedy chce zmienic głośnosc radio skacze albo na maximum albo na minimum, wtedy trzeba wyłączyć je i ponownie włączyć, nie wiem do końca o co chodzi, chyba nie jest to potencjomat bo to juz jest elektronika . Koleś od którego kupowałem ten samochód wspomniał o kodach odbezpieczających to radio(chyba właśnie dlatego) ale nie umiem ich wklepać . Posiadam audi a6 c4 z 97 roku, jeszcze w starej budzie, z góry dziekuje za odpowiedź , gdyby mogli mi panowie podać jakieś zamienne radio które moge kupic ale tak aby pasowało bo to oryginalne radio z audi jest bardzo szerokie.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2008, 23:25 przez dzefrej0, łącznie zmieniany 1 raz.

kruken
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kruken » 09 gru 2008, 23:21

Witam. Miałem identycznie to samo w poprzedniej C5 ale co ciekawe te objawy występowały tylko na zimnym silniku i nie zagrzanym wnętrzu tak to chodziło elegancko. :-> Niestety nie miałem czasu się tym zająć i w sumie do dzisiaj nie wiem co temu dolegało :-/

dzefrej0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzefrej0 » 09 gru 2008, 23:23

dokładnie u mnie to samo, jak samochód jest ciepły to czasami jest ok, ale ostatnio chyba do reszty sie roz****

dzefrej0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzefrej0 » 09 gru 2008, 23:48

wielkie dzieki, już przynajmniej wiem co mam robic
a co z tym radiem, mozecie powiedzieć jakie radio kupic żeby nie było pustego miejsca na desce rozdzielczej?

fabi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fabi » 10 gru 2008, 09:19

Ja naprawiam takie radia, koszt naprawy razem z wymianą procesora to 130 zł + ewentualna wysyłka jeżeli będzie to załatwiane poprzez wysyłkę. Na poprawną regulację głośności przez procesor udzielam 12 miesięcy gwarancji. Procesor zostaje wymieniony na nowy, nieużywany. Stary procesor zostaje zwrócony razem z naprawionym radiem.

Piotrek

ArturJ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: ArturJ » 29 gru 2008, 23:15

Co prawda polecam naprawe poprzez wymiane procesora, ale jak wiadomo istnieje jeszcze polsrodek - wygrzanie procesora. W wiekszosci przypadkow to dziala, wystarczy zapalniczka, ktora podgrzewany procesor Motoroli trzymajac plomien ok 2cm nad ukladem. ze 2-3 serie po 20s wystarcza. Wlasnie jestem po takim zabiegu i to faktycznie dziala. U niektorych pozwala to na poprawna prace przez 0.5 roku a u innych tydzien.

Generlanie najpewniejszym rozwiazaniem jest wymiana procka.

A z panem powyzej spotkalem sie na allegro i niezaleznie od dobrego wyniku dzisiejszej naprawy metoda zapalniczki, skorzystam jednak z opcji wymiany.

Awatar użytkownika
incognio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognio » 05 sty 2009, 20:55

ja mialem to samo u siebie, tylko ja sie nie bawilem w wymiane procesowa tylko zmienilem radyjko na concerta ll czyli ori na CD w ktorym niema juz tego problemu... no i oczywiscie jest na plytki
Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice

NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm

Awatar użytkownika
incognio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognio » 06 sty 2009, 15:35

censored, jesli chodzi o jakosc dzwieku to naprawde nie moge ci pomoc, nie jestem audiofilem zeby nie powiedzec ze mam po prostu tempy sluch...
ja roznicy nie odczulem, i wsumie mysle ze wiekszosc zwyklych ludzi raczej tez nie zauwazy
jesli chodzi o cene to ja dalem 360 albo 380 zl, chociaz normalnie te radia sa drozsze wiec nie obylo sie od pewnych kombinacji ;-)

zapraszam do ogladania:

gość_

Post autor: gość_ » 07 sty 2009, 04:43

ja mialem to samo u siebie i strasznie mnie o denerwowalo
zminioem wiec radio na alpine i jestem zadowolony bardzo
radyjko gra czysto pozatym podswietlenie jest na czerwono wiec wszystko zgywa sie z reszta podswietlenia
wiadomo ze do kosztu radia doliczyc trzeba jeszcze kable zeby dzialaly wszystkie glosniki (okolo 60 zl) i boczne panele zeby nie bylo widac pustych mijejsc po ORI radyjku
ale moim zdaniem sie oplaca

Awatar użytkownika
incognio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognio » 10 sty 2009, 16:25

mi sie wydaje ze w nocy moze i nie ori pasuje podswietleniem ale w dzien wyglada juz srednio jak jest wezsze od ori i trzeba dokladac te plastiki po bokach a pozatym nie lubie jak mi takie radia "odstaja" od deski bo concert ladnie sie chowa i wszystki ojest w jednej plaszczyznie
ale to tylko moje zdanie

zapraszam do ogladania:

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 10 sty 2009, 17:18

Miałem taki sam problem z chorusem I. Postanowiłem wymienić na concerta I bo on juz obsługuje zmieniarkę, polecam gościa z allegro od którego ja brałem, radia tanie bo 230zł a procek wymieniony na nowy i radio śmiga jak brak. Na radio gościu daje gwarancje rozruchową a naprawia dla nich to jakaś firma czy tam warsztat w niemcowni z tego co mi mówił i jest gitara. Linkacz :

http://allegro.pl/item522022584_audi_co ... ancja.html

incognio- nie miałeś żadnych problemów z wymianą na concerta II ? Bo ono juz chyba jest w CAN... masz podświetlanie? i wyswietla sie na FISie RDS itd? Podobnież są z tym jakieś problemy chyba, że zastosuje się jakieś przejsciówki itp. ,które też kosztują :-P

Awatar użytkownika
incognio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognio » 11 sty 2009, 14:00

bishcopt, masz racje, wyjsciem jest albo kupienie adaptera CAN (nie pamitam czy dokladnie tak to sie nazywa) ale kosztuje to okolo 200zl
ja zalozylem bez tego i teraz tak:
- klawisze sie nie podswietlaja (wyswietlacz swieci) ale to nie problem bo latwo mozna to zrobic
- na fisie mi nie wyswietla ale nie przeszkadza mi to bo i tak nigdy na to nie zwracalem uwagi bo gubilo mi piksele i nie mozna bylo sie wyczytac co tam pisze
- radyjko nie wlacza sie po kluczyku ale to tez powinno sie dac zrobic
- i ostatnie ze wylacza sie co godzine - ale tak naprawde to jeszcze chyba ani razu mi sie nie wylaczylo bo zadko zdarza mi sie jechac bez przerwy ponad godzine czasu

wiec tak naprawde jedynym problemem moze byc jesli komus na tym zalezy brak rdsu na fisie

zapraszam do ogladania:

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 11 sty 2009, 15:46

censored pisze:bishcopt, dzięki za linka, dzisiaj zamawiam bo cena jest naprawdę atrakcyjna, i wyglądają też elegancko:)
You're Welcome ;-) <piwo>

fabi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fabi » 11 sty 2009, 18:28

Panowie, uważajcie na radyjka, już naprawiałem takie kupione na allegro, gdzie miały rzekomo wymieniony procesor na nowy i pojawił się w nich problem regulacji głośności. Okazało się, że procesory były tylko podgrzane a nie wymienione na nowe. Proszę przed kupnem zapytać się jaka jest data produkcji tych nowych procesorów (data zapisana w ostatniej linii na procesorze, dwie cyfry rok i dwie cyfry tydzień).

Pozdrawiam i życzę wam aby te procesory okazały się faktycznie nowe.

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 11 sty 2009, 19:25

fabi, a ten gość od którego kupiłeś sprzedawał to w dużych ilościach czy taką jednorazową aukcje miał...?

Mi sie wydaje, ten od którego ja wziąłem radyjko jest wporządku, bo sporo tego sprzedaje, ma prawie 500 pozytywnych komentarzy i mase sprzętu który wystawia. Wydaje mi sie, że gdyby robił wałki nie dorobiłby się tylu pozytywnych opinii i nie pohandlowałby zadługo...

Albo najlepiej podaj nazwe użytkownika od którego kupiłeś jeśli nadal działa na allegro, **uj mu w d*pe zrobimu mu tu antyreklame i inni bedą wiedzieli żeby od niego nie brać przynajmniej na a6klub.pl :-D

P.S Mam nadzieje że to nie ten gość od którego ja kupiłem :evil: :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja