Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BPP 2.7 179 KM] DPF problem ??

Silniki wysokoprężne
pietruch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BPP 2.7 179 KM] DPF problem ??

Post autor: pietruch » 08 cze 2013, 23:32

Witam,

A więc w dniu dzisiejszym i i mnie dopadł problem z dpf-em, ale myślę że problem leży gdzie indziej chociaż na chwilę obecną to tylko gdybania. Do rzeczy dwa tygodnie temu robiłem przegląd gdzie wykazało mi padnięte 3 wtryski (wymieniłem komplet ) jeszcze przed wymianą pojawiał się problem z błędem dpf. Z dnia na dzień już nawet jazda po autostradzie na obrotach nie dawała skutku do dzisiaj kiedy zapaliła się migająca kontrolka świec :D W poniedziałek oddaje auto do mechanika ale co zauważyłem dzisiaj na fto zaznaczyłem strzałkami miejsca na których jest olej a raczej nei powinno go tam być, i czy to są oznaki padającej turbiny albo się mylę?? Dodam że auto przed błędem z migającą kontrolką zbierało się jak dzikie więc jeśli to faktycznie turbina to będzie dla mnie szok. PozdrawiamObrazek Uploaded with ImageShack.us[/img]

Auris1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbyszek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Auris1986 » 10 cze 2013, 11:21

Podpinałeś auto pod VCDS-a, jeżli nie to zacznij od tego. Jak wymieniali wtryski mogli przestawiić lub chwilowo odłączyć silniczek nastawczy turbiny i teraz może warjować. :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja