[A6 C5] Spreżyny tył jak dobrać lub przerobić
[A6 C5] Spreżyny tył jak dobrać lub przerobić
Jak w temacie, jakiś czas temu zmieniłem sprężyny w aucie na weiteca, przód fajnie nie mam sie do czego przyczepić, ani nie za nisko ani nie za wysoko, tylko problem mam z tyłem, jak są oryginalne to jest za wysoko bo jest bardzo duża przestrzeń między błotnikiem , a kołem, a po zamontowaniu sportowych jest za nisko że koła 17 chowają się w błotnik, co można zrobić dwie opcje ja myślałem, albo do tych sportowych dodać gumy usztywniające że naciągnąć lekko, albo te drugie oryginalne ale to nie wiem czy się da jakoś przyciąć czy coś innego ...
Cięcie odpada nie z powodu nawet że to chore i druciarstwo bo zmienia się charakterystyka pracy ale z tyłu masz belke skrętną, na końcach sprężyny masz zmniejszoną średnicę. Gdy obetniesz kawałek to nie wskoczy ona w swoje mocowanie. Już lepszy pomysł z podłożeniem gumy nad sprężynę. Powodzenia, miałem podobny problem ale znalazłem inne springi
Witam!
Podepne sie pod temat, nie chce zakladac nowego:)
Aktualnie przerabiam temat wymiany sprezyn w swojej c5 quattro.
Mam mozliwosc kupienia czegos takiego
![Obrazek]()
Uploaded with ImageShack.us
Oczywiscie szukam caly czas sprezyn obnizajacych.
Beda sie nadawac? Ktos moze zakladal podobne sprezyny?
Gosc, ktory je sprzedaje nie jest w stanie powiedziec o ile obnizaja zawieszenie:)
Podepne sie pod temat, nie chce zakladac nowego:)
Aktualnie przerabiam temat wymiany sprezyn w swojej c5 quattro.
Mam mozliwosc kupienia czegos takiego
Uploaded with ImageShack.us
Oczywiscie szukam caly czas sprezyn obnizajacych.
Beda sie nadawac? Ktos moze zakladal podobne sprezyny?
Gosc, ktory je sprzedaje nie jest w stanie powiedziec o ile obnizaja zawieszenie:)
Wg mnie te H&R to nie komplet tylko dobrane na sztuke. Pierwszy raz widzę aby w komplecie były tradycyjne z progresywnymi. Progresywne zazwyczaj nie obniżają nic albo minimalnie i dziwnie się tym jeździ. Szukałbym dalej albo zainwestował w nowe, np. Eibach pro kit - dobrze trzymają a komfort mało cierpi na tym
Juz kupilem, byc moze sie pospieszylem:)
Zaloze, sprawdze, dam zdjecie i pochwale sie odczuciami:)
Niestety Eibach przeszedl mi przez mysl, ale mam jeszcze dosc dluga liste rzeczy, w ktore musze wyposazyc swoja a6, dlatego narazie wsadze te sprezyny, a jesli nie bede z nich zadowolony, to na przyszly sezon kupie nowego eibacha:)
Zaloze, sprawdze, dam zdjecie i pochwale sie odczuciami:)
Niestety Eibach przeszedl mi przez mysl, ale mam jeszcze dosc dluga liste rzeczy, w ktore musze wyposazyc swoja a6, dlatego narazie wsadze te sprezyny, a jesli nie bede z nich zadowolony, to na przyszly sezon kupie nowego eibacha:)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
tabar, Za ile je kupiłeś(jeśli to nie tajemnica)bo ja zmieniłem swoje obniżające H&R (komplet)29798,które ktoś założył w 2010r. na zwykłe,bo jak dla mnie to było za bardzo zglebowane,chociaż ładnie wyglądało.H&R obniżały samochód o 4-5 cm. i chciałbym je sprzedać(nowe 1100zł)
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
No to dałeś dobre pieniądze a jak są w dobrym stanie to auto będzie wyglądało bardzo fajnie 

Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl