Od jakiegoś czasu pojawia się dziwny dÂźwięk z przodu samochodu, najczęściej przy jeÂździe prosto jak i czasem podczas skręcania. Byłem na stacji diagnostycznej i nic nie znaleÂźli zawieszenie ok. Dzieje się to tylko podczas jazdy.
Zastanawia mnie czy może to być przyczyna tarcz, bo jakiś miesiąc temu wymieniłem tarcze i klocki z tyłu a z przodu tylko klocki bo podobno tarcze nie były jeszcze złe?
Poza tym jak naciskam hamulec to od razu cichnie...
filmiki:
Miał ktoś kiedyś coś podobnego?
[ AGA 2.4 165 KM] Dziwny metaliczny dźwięk
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jeśli dÂźwięk pojawił się po wymianie tarcz i klocków to od tego bym zaczął, sprawdÂź czy klocki nie są luÂźne, bo to one mogą stukać i jak naciskasz na pedał to dolegają do tarcz i cichną. co do stuków w zawieszeniu to już nie raz na forum był temat poruszany, że ciężko zdiagnozować co stuka na warsztacie. w większości przypadków dopiero po rozebraniu zawieszenia można stwierdzić czy jest faktycznie luz, lub raczej gdzie jest bo jeśli stuka to jest na pewno.
Sterownik absu walniety... juz 2 razy naprawiany i nic. Szukam aktualnie jakiegos innego ale slabo mi idzie. Dzis mam jechac do mechanika bo ma jakis sterownik zobaczymy moze sie uda.
A co do zmieniarki to juz kto inny sie z niej cieszy ja mam teraz blaupunkta z usb i zestawem glosnomowiacym
Pozdrawiam
A co do zmieniarki to juz kto inny sie z niej cieszy ja mam teraz blaupunkta z usb i zestawem glosnomowiacym

Pozdrawiam