[ A6 C5+Lpg] Szarpanie przy obciążeniu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja mogę tylko dodać że miałem taki sam objaw co kolega szarpnięcia podczas jazdy pod obciążeniem na niskich obrotach u mnie były świece wypalone 

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- starry
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Mnie dopadła taka sama przypadłość. Po włączeniu klimatyzacji na wolnych obrotach co kilkanaście, sekund pojedyncze lub podwójne szarpniecie silnikiem. Szczególnie odczuwalne na LPG, na benzynie bardzo rzadko ( jedno szarpnięcie na minutę i rzadziej, do tego dużo delikatniejsze ). Poprzedni właściciel raczej na zawracał sobie głowy takimi problemami ( pewnie nie miał potrzeby bo nie maiła LPG ) więc na mnie kolej. Zatem niedługo wymieniam świece i kable i zobaczę czy w moim przypadku też to pomoże. Mam nadzieję że tak.
starry
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- starry
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zasięgnąłem opinii kumpla ( starego mechanika z serwisu Toyoty) i do gazu polecił kable NKG lub Bosha z górnej półki za około 4 setki w hurcie i irydowe świece NKG w cenie około 45zł / szt. też cena hurt. Taki zestaw Jego zdaniem powinien wytrzymać około 60 - 80 kkm, co daje już opłacalny wynik. Sadzę, że moim A6 nie pojeżdżę dłużej niż 4 lata więc przy moim przebiegu powinno starczyć do końca.
Ot i tyle w temacie.
Ot i tyle w temacie.
starry