Witam. Mam pytanie o silnik 3.0 common rail, mocy seryjnie nie wiem ile ma, jest zrobiona na 270 kucy, ale to pewnie nie seria. Chodzi mi o jakieś opinie, czy warto w to wchodzić? Bo samochodzik jest śliczny, 2005r, oryginalna s-line, full wypas, tylko jestem strasznie ostrożny. Jakiś czas temu bez czytania opinii itp kupiłem 3.0 A6 C5 ale w benzynie ASN i powiem szczerze - tragedia. Tylko ja wiem ile pieniędzy straciłem na samym silniku, nie mówiąc o całej furze, dlatego prosiłbym o jakieś wskazówki o słabych punktach tej furki, nie chciałbym wpaść z deszczu pod rynnę.
Jeśli napisałem posta w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. Dawno mnie na forum nie było, dlatego prosiłbym o odrobinę wyrozumiałości. Pozdrawiam.
(dla Administratora - założyłem nowe konto, nie pamiętałem jaki miałem nick, a nie mogłem odzyskać konta bez nicku, jeśli ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc - byłoby świetnie, a to konto do kasacji, jeśli nie to trudno, nie obrażę się hehe)
[ INNY] [A6 C6] 3.0 Pytanie o silnik
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Kolego poczytaj na forum uzytkownikow takich ze motorow jakie trapia ich usterki.Przewaznie musisz zwrucic uwage na rozrzad czy nie halasuje podczas odpalania,warto bylo by sie tez dowiedziec czy cos z wtryskami bylo robione bo autko z 2005 roku a to prawie poczatek konstrukcji i wtryski laly no i na koniec slawne kolektory czy byly wymieniane.reszte kolego musisz sie doczytac tutaj na forum.
Ten silnik to raczej BNG nie BMG, ale to szczegół. Jeżdżę takim od prawie 3 lat i jestem zadowolony. Oryginalna moc 211 KM, od 2 lat program na 270 KM. Kolektory również robiłem 2 lata temu w AZ i jest ok, chociaż teraz usprawnili swój patent. Przebieg trochę ponad 180kkm. Leje paliwo i cieszę się jazdą. Warto podjechać do serwisu z autem które masz zamiar kupić.
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
poglądów, bez podawania przyczyny.
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ja mam silnik z belgi rodem z 211 konikami podkrecony wirusem ABT na 265. Autko rakieta, a z bolaczek typowych dla 3.0 tdi to naszczescie tylko klapy mnie dopadly, na szczescie ogarniete nieduzym kosztem. Wtryski i rozrzad mam w bez uwag wiec polecam ten silnik,pod warunkiem ze zadbany przez poprzedniego i obecnego wlasciciela, tak jak moj