Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Podłączenie 6 pinu temopmatu

Elektryka
ODPOWIEDZ
gaweleek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Podłączenie 6 pinu temopmatu

Post autor: gaweleek » 27 maja 2013, 11:14

Witam

Wreszcie naszedł ten dzień kiedy podłączyłem tempomat przeszedłem katorgę z podłączeniem pinów do kostki ale został mi jeszcze jeden ostatni kabelek (pinu 6)

Według instrukcji :

Został nam jeden kabelek z PINU 6 manetki (czerwono-biały oryg.) który przeciągamy szczeliną obok wtyczek w okolice komputera i tu nastąpi pierwsze cięcie izolacji w instalacji, podpinamy go do bezpiecznika kontroli silnika (patrz rys) zawsze 15A ale WAÂŻNE podpinamy go do CZERWONO-BIAÂŁEGO przewodu, nie trzeba całkiem przecinać kabla wystarczy rozciąć izolację i polutować.

no i tego niestety nie rozumiem ;( dopiero zaczynam przygodę z kablami :)
(jeżeli ktoś mógłby zaznaczyć mi ten kabel na zdjęciach niżej byłbym bardzo wdzięczny )

oraz czytałem gdzieś że ten pin można podłączyć pod pomarańczową kostkę tylko że w mojej nie ma pinu czerwono białego od strony pinów męskich.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prosiłbym o pomoc wczoraj rozkręciłem auto i nie mogłem dostać się do białej kostki, nie mogłem spać wstałem o 5 i około 10 udało mi się do niej podpiąć i od tamtej pory stoję w miejscu. <zalamka>

Marianoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marianoo » 01 cze 2013, 22:29

Pin nr 6 z wtyczki manetki to jest przewod zasilajacy. Nie musisz wpinac sie koniecznie zgodnie z instrukcja. Miernik by sie przydal, bo rownie dobrze mozesz wpiac sie w inny przewod za bezpiecznikami, na ktorym jest napiecie po przekreceniu kluczyka w stacyjce.
Diagnostyka aut grupy VAG; odczyt przebiegu ze serownika silnika; elektryka, montaż i strojenie CB/anten itd itp

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja