[ AFN 1.9 110 KM] czarny dym :-)
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFN 1.9 110 KM] czarny dym :-)
Witam wszystkie. Mam taki mały problem chodzi o to że mój afn kopci strasznie na czarno. Przy ruszaniu zostawia za sobą metrowy czarny pasek <szok> wtryski były wyciągnięte nie leja ale były bardzo zabrudzone. Turbo filtry wszystko ok . Czy ma ktoś jakieś jeszcze pomysły ? Dodam jeszcze że egr jest zamknięty i dawki zwiększone na vcds na 2.1 mg
-
- Forum Audi A6 / A7
Turbo dziala idealnie pelny zakres, dawka jak pamietam orginalna byla 2,6mg na skok wiec wydaje mi sie ze nie powinno to miec tak wielkiego znaczenia alee ide to zaraz zmienic na orginalne i sprawdze jaka roznica. A czy zamkniety egr nie bedzie zwiekszal dawek paliwa poprzez przeplywke powietrza ktora przy zamknietyn egr-e podaje znacznie wieksze wartosci?
[ Dodano: 2013-05-29, 18:45 ]
Czy wie ktos cos moze na temat tego zamknietego zaworu erg czy zmienia on jakos dawki paliwa bo z tego co wiem tzw boxy z allegro dzialaja na tej zasadzie ...
[ Dodano: 2013-05-29, 18:45 ]
Czy wie ktos cos moze na temat tego zamknietego zaworu erg czy zmienia on jakos dawki paliwa bo z tego co wiem tzw boxy z allegro dzialaja na tej zasadzie ...