Podczas mycia samochodu zauważyłem mikro plamki koloru brązowego na dzwiach poniżej listwy, na dole. Na wszystkich 4 dzwiach w zasadzie choć najwięcej na przednich z obu stron. Są to bardzo małe kropki i trzeba mocno się zbliżyć żeby je zobaczyć, tan na 5 - 10 cm. Jeśli potraktować je mocno gąbką z płynem to prawie znikają, prawie. Na błotnikach nie zaobserwowałem tych "rdzawych" kropek. Nie ma ich dużo. Auto nie malowane, sprawdzałem już 2 razy całą karoserię miernikiem, wszędzie do 120. Kolor to srebrny metalik. Może ta barwa ma taką przypadłość? Niech ktoś z tym kolorem zobaczy u siebie czy też da się takie kropki zauważyć? Nigdzie na samochodzie nie mam śladu rdzy, żadnych bąbli itp. Te mikro kropeczki zauważyłem już rok temu, nie powiększają się, ale nie mogę ich się pozbyć z lakieru. Może trzeba zetrzeć je glinką? O polerce nie myślę bo lakier jest w dobrej kondycji, żadnych zmatowień nie ma.
Mam się martwić próchnicą, czy to normalne zjawisko?
[A6 C5] Mikro "rdza"?
- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

- łapek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Normalne zjawisko, taki "osad" np. z tarczy hamulcowej. Dobra glinka z pewnością pomoże.
Diesel a6-c6/ Audi A6 C6.
Glinka nic tu nie da
Glinka służy do usuwania mikro zanieczyszczeń a nie do usuwanie oksydacji i uszkodzeń lakieru
kup dobrą pastę polerską średnio ścierną dobrą mikrofibrę i bez problemu ci to zejdzie
Druga sprawa to to, że nie ma co się bać polerki to że nie ma zmatowień to nie znaczy że lakier jest w dobrej kondycji, pasty masz o różnej ścieralności w skali o 1 do 12 z czego 12 to są bardzo agresywne pasty