Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

prośba o pomoc konfiguracji w systemie MMI/RNS navi,tel i tv

Car Audio
ODPOWIEDZ
MikeC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

prośba o pomoc konfiguracji w systemie MMI/RNS navi,tel i tv

Post autor: MikeC » 26 maja 2013, 12:12

Witam

Ostatnio dokonałem zakupu A6 C5 2004 z systemem multimedialnym, w którym na ekranie startowym po włączeniu wyświetla się oznaczenie MMI, a zaś na instrukcji i na pudełku dvd od navi widnieje oznaczenie RNS. Przeglądając inne tematy wnioskuje, że jest to chyba poprostu RNS.
fot.
Obrazek

Mam pytania odnośnie tego radia:
1. W jaki sposób odpala się funkcję TV (przycisk CD/TV uruchamia tylko CD) i w którym miejscu zlokalizowany jest tuner tv? Czy jest to tuner analogowy czy cyfrowy - jeżeli analogowy to czy istnieje możliwość dokupienia cyfrowego (czy musi być oryginał czy istnieje możliwość podłączenia innych dekoderów/tunerów)
2. Posiadam płytkę z navi z 2009r. bez Polski, ale której i tak moje radio nie czyta - wyskakuje błąd, że owa płyta jest nie rozpoznawalna (stan płytki dvd bez rys i skaz). Czy istnieje możliwość nagrania indywidualnie na płytę dvd map w domu jak tak to jakie powinno być oznaczenie tej mapy.
3. Czy napęd dvd w tym radiu, może również odtwarzać filmy czy też chociażby mp3 z dysku dvd? próbowałem sprawdzić i po każdej wsadzonej płycie DVD wyskakuje mi komunikat, że dvd jest nie rozpoznawalne pod kątem navi.
4. Radio posiada 2 sloty na karty pamięci SD. Po wrzuceniu na tą kartę filmu/muzyki i włożeniu do radia nie było żadnego odczytu (ale slot w którym siedziała karta nie widniał już jako empty, aczkolwiek pozycja była dalej na kolor siwy czyli bez możliwości wykonywania dalszych akcji na tej karcie)
5. Czy istnieje jakaś możliwość podłączenia nowych smartfonów (Android, Windows Mobile 8) do tego radia? posiadam zamontowany z prawej strony radia jakiś zestaw pod telefon marki siemens
6. Czy zainstalowanie polskiego menu wymaga specjalnych podłączeń do vagów czy innych urządzeń czy też jestem w stanie zrobić to sam w domu, jak tak to jak :)
byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie mi tych informacji :) instrukcje mam po niemiecku i nic z tego nie rozumiem :)

MikeC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MikeC » 26 maja 2013, 14:00

Pliki mp3 odpalają bez problemu z płyt CD-R, a karty pamięci jak wspomniałem widzi, że jest wsadzona ale nie ma możliwości odczytania z niej czegokolwiek więc do czego w takim razie te wejścia na SD są :) ? censored dzięki bardzo za info :)
Odnośnie spolszczenia przeszukałem całe forum i znalazłem tylko info, że ktoś ewentualnie posiada tu prośba - jeżeli ktoś posiada zdrowego softa z spolszczeniem i chciałby się podzielić na priv to byłbym wdzięczny :)

[ Dodano: 2013-05-26, 14:24 ]
spolszczenie już ogarnięte :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja