czy to mozliwe ze tej wody byloaztak duzo z samej klimy? jest mozliwe ze dostaje sie tam woda z innej strony? bo zaobserwowalem ze woda leci duzo mocniej w trakcie deszczu. Dzisiaj sprawdze ten lejek. Latwo sie go demontuje?carlos pisze:ten lejek to jest do skraplania sie wody z klimatyzacji. Skoro leci z tej gabki to pewnie lejek sie zapchał od spodu i nadmiar wody wywalało górą.
[A6 C5 1.9 TDI SVF 131 PS]Woda u pasażera pod nogami
U mnie tez się trochę leje woda do środka ale mam źle założone podszybie, chce to poprawić, najlepiej wyjąc całe i założyć na nowo porządnie tylko nie wiem jak się to wyjmuje, nie chce nic połamać, czy ktoś wie jak to wymontować? Na zdjęciu jest zaznaczone dokładnie o którą cześć przy przedniej szybie mi chodzi.
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,przerabiałem ten problem,najpierw wyczyść spust wody pod akumulatorem potem uszczelnij obudowe filtra przeciw pyłkowego klejem do szyb bo stara uszczelka może być sparciała i przepuszcza.W dalszej części trzeba zdemontować dywanik od strony pasażera i wyczyścić gumowa końcówkę rurki ze skraplacza klimy która wchodzi w podwozie.Jeżeli wykonasz te czynności o których pisze problem masz z głowy.Do demontażu obudowy filtra przeciwpyłkowego potrzebujesz klucz łamany i wtedy nie musisz demontować podszybia.Jeśli zostanie ci ,a napewno zostanie kleju do wklejania szyb uszczelnij od góry podszybie które dolega do szyby.cygan-kalisz pisze:zdejmujesz uszczelkę na koncu tej osłony i pociągasz osłonę. Uszczelkę pociągnij od któregoś końca, ona jest wciskana
u mnie też jest mokro pod nogami pasażera, będę musiał wymontować schowek i coś mi się wydaję że leci szczelinami przy filtrze kabinowym