[Sprzedawca] A6 C6 Avant
[Sprzedawca] A6 C6 Avant
http://autoauto.pl/pl/10244/Audi_A6_200 ... OWA?hash=t
A6 C6 avant. 2005r. Kolor zielony. Stoi w warszawie al krakowska w komisie.
Plastiki w środku popękane co świadczy o poważnej kolizji i taniej naprawie. Wygląda jak pomalowany w stodole. Stonwczo odradzam.
A6 C6 avant. 2005r. Kolor zielony. Stoi w warszawie al krakowska w komisie.
Plastiki w środku popękane co świadczy o poważnej kolizji i taniej naprawie. Wygląda jak pomalowany w stodole. Stonwczo odradzam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 14:00 przez ZIEMBA, łącznie zmieniany 2 razy.
ZIEMBA, _uwaga
Regulamin: regulamin-dzialu-polecam-odradzam-vt3609.htm
Proszę wstawić foto odradzanego przedmiotu, bo ogłoszenie wygaśnie, a ślad zniknie.
Regulamin: regulamin-dzialu-polecam-odradzam-vt3609.htm
Proszę wstawić foto odradzanego przedmiotu, bo ogłoszenie wygaśnie, a ślad zniknie.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 12:15 przez 0x4B25A, łącznie zmieniany 2 razy.
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
to i ja dopiszę auta z tego komisu:
http://autoauto.pl/pl/10297/Audi_A6_200 ... 9&perPage=
malowane naokoło łącznie z dachem, na dachu wgniota prawie jak po kuli;) szyby każda z innej parafii, sterowniki bez błędów, prawdopodobnie wykasowane tuż przed wstawieniem na plac, w środku auto ładne, z przodu LEDy z polifta
http://autoauto.pl/pl/9616/Audi_A6_2008 ... 3&perPage=
jak dla mnie malowany lewy przód choć w ogłoszeniu piszą, że nie, zapchany filtr cząstek stałych, silnik w trybie awaryjnym, kontrolka świec mruga na stałe, błąd wraca od razu po skasowaniu, na minus MMI basic monochrom
malowane naokoło łącznie z dachem, na dachu wgniota prawie jak po kuli;) szyby każda z innej parafii, sterowniki bez błędów, prawdopodobnie wykasowane tuż przed wstawieniem na plac, w środku auto ładne, z przodu LEDy z polifta
http://autoauto.pl/pl/9616/Audi_A6_2008 ... 3&perPage=
jak dla mnie malowany lewy przód choć w ogłoszeniu piszą, że nie, zapchany filtr cząstek stałych, silnik w trybie awaryjnym, kontrolka świec mruga na stałe, błąd wraca od razu po skasowaniu, na minus MMI basic monochrom
wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
hejshogun pisze:to i ja dopiszę auta z tego komisu:
jestem właścicielem tego auta (2 lata)
auto miało malowane dwa elementy dach i prawy tylny błotnik (tylko częściowo) - takie było sprowadzone do PL
jest jedna (!) wgniotka na całym aucie - ta na dachu.
szyba czołowa 2006, prawa tylna 2006, reszta 2007
bardzo Cię proszę, abyś rzetelnie opisywał stan pojazdu.
nie próbuję Cie również urazić, ale jestem pewny że Twoja wiedza w temacie napraw blach-lak jest niezbyt obszerna
jeżeli chcesz możemy podjechać do ASO , w przypadku gdy będzie jak mówisz pokryję koszty przeglądu i zwrócę za Twój dojazd - jeżeli oczywiście będzie inaczej zapłacisz za auto pełna kwotę, ok?
będę w tygodniu zabierał auto z komisu - powiedz proszę gdzie podjechać, weÂź miernik, chcę byś mi pokazał to "malowane naokoło"
chętnie również przejadę z Tobą jakieś 100km i sprawdzisz sobie błędy w sterownikach.
pozdrawiam
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za zaangażowanie, wiadomo, każdy swoje chwali. Obejrzałem kilkanaście sztuk i to już jakiś czas temu więc w tej chwili nie pamiętam, czy miał malowane 2 elementy czy więcej, wydaje mi się, że coś jeszcze w nim było, ale teraz się pod tym nie podpiszę, ten post pisałem też już jakiś czas po obejrzeniu auta, wtedy mógłbym dyskutować. Wiesz, mi nie chodzi o to, że miał malowane jakieś elementy, bo większość miała jakieś obcierki, ale jeżeli dzwonię do sprzedawcy a ten mi w żywe oczy łga (przecież teraz mówisz, że był dach malowany i jeszcze błotnik i do tego szyby powymieniane - to nie można było powiedzieć przez telefon???), że nic nie było malowane to może krew człowieka zalać jak się przejedzie kilkaset km. Teoria o błędach w sterownikach jest taka bo mają tam kilka A6 i wszystkie były "czyste", w większości jednak od razu po odpaleniu pojawiały się jakieś błędy, akurat w Twojej nie, ale nie jeÂździłem nią więc nie wiem czy wracają czy nie. Ja obejrzałem Twoje auto i nie tego szukałem, ktoś je pewnie kupi bo najgorsze nie było. Nie interesuje mnie Twoja oferta wizyty w ASO bo kupiłem sobie już takie jakie chciałem i to bez wizyt w zakładzie blacharsko lakierniczym i ASO mimo mojego laicyzmu w Twoim pojmowaniu, bo przecież się na niczym nie znam. Ciekawe zresztą skąd wysnuwasz taką teorię, że moja wiedza w tym zakresie jest nikła? Znasz mnie? Wiesz kim jestem? A swoją drogą czy Ty jesteś pierwszym właścicielem od nowości, że twierdzisz, że "tylko" dach i błotnik był malowany? Może i Twoja wiedza w tym zakresie też nie jest wystarczająca? Skąd to możesz wiedzieć? Skoro zresztą Twoje auto jest takie cudowne i cena jest przystępna to czemu je tak długo sprzedajesz? Ja ostatnich kilka swoich aut sprzedawałem nie dłużej jak tydzień od ich ogłoszenia.
PS nie będę prowadził z Tobą dyskusji na prv więc nie musisz mi tam nic wysyłać.
PS nie będę prowadził z Tobą dyskusji na prv więc nie musisz mi tam nic wysyłać.
wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016
-
- Forum Audi A6 / A7
Bez spiny chlopaki, sprzedawca ma troche racji, po co piszesz farmazony skoro nie jestes pewny czy byl dach malowany czy caly w kolo... no po co? Trzeba bylo dopisać że silnik jest już na wykończeniu jeszcze a pozniej napisać że jednak to chyba nie ten model samochodu.... a co do wypowiedzi:shogun pisze:Dzięki za zaangażowanie, wiadomo, każdy swoje chwali. Obejrzałem kilkanaście sztuk i to już jakiś czas temu więc w tej chwili nie pamiętam, czy miał malowane 2 elementy czy więcej, wydaje mi się, że coś jeszcze w nim było, ale teraz się pod tym nie podpiszę, ten post pisałem też już jakiś czas po obejrzeniu auta, wtedy mógłbym dyskutować. Wiesz, mi nie chodzi o to, że miał malowane jakieś elementy, bo większość miała jakieś obcierki, ale jeżeli dzwonię do sprzedawcy a ten mi w żywe oczy łga (przecież teraz mówisz, że był dach malowany i jeszcze błotnik i do tego szyby powymieniane - to nie można było powiedzieć przez telefon???), że nic nie było malowane to może krew człowieka zalać jak się przejedzie kilkaset km. Teoria o błędach w sterownikach jest taka bo mają tam kilka A6 i wszystkie były "czyste", w większości jednak od razu po odpaleniu pojawiały się jakieś błędy, akurat w Twojej nie, ale nie jeÂździłem nią więc nie wiem czy wracają czy nie. Ja obejrzałem Twoje auto i nie tego szukałem, ktoś je pewnie kupi bo najgorsze nie było. Nie interesuje mnie Twoja oferta wizyty w ASO bo kupiłem sobie już takie jakie chciałem i to bez wizyt w zakładzie blacharsko lakierniczym i ASO mimo mojego laicyzmu w Twoim pojmowaniu, bo przecież się na niczym nie znam. Ciekawe zresztą skąd wysnuwasz taką teorię, że moja wiedza w tym zakresie jest nikła? Znasz mnie? Wiesz kim jestem? A swoją drogą czy Ty jesteś pierwszym właścicielem od nowości, że twierdzisz, że "tylko" dach i błotnik był malowany? Może i Twoja wiedza w tym zakresie też nie jest wystarczająca? Skąd to możesz wiedzieć? Skoro zresztą Twoje auto jest takie cudowne i cena jest przystępna to czemu je tak długo sprzedajesz? Ja ostatnich kilka swoich aut sprzedawałem nie dłużej jak tydzień od ich ogłoszenia.
>A swoją drogą czy Ty jesteś pierwszym właścicielem od nowości, że twierdzisz, że "tylko" dach i błotnik był malowany?
nawet 1 właściciel nie jest w stanie tego powiedzieć zwłaszcza jak samochód jest ze wschodniego salonu... niektóry pewnie wiedzą o co chodzi
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
a Ty rafal149135 na odległość będziesz adwokatem kolegi? Ty widziałeś auto, że się wypowiadasz? Jeżeli ktoś Ci gada przez telefon, że autko super nic nie malowane a przyjeżdżasz i dach ma drugą warstwę błotnik i zderzak to jest OK? to nic przecież. Ja nie mam czasu na takie podróże. Czemu przez telefon nie powiedział? O szyby też pytałem. Pewnie wymienił bo chciał mieć inne tak? proszę Cię... Zawsze od sprzedawców usłyszysz, że super bo mają Cie za idiotę. Mi się wydaje, że coś z przodu też tam się działo bo chyba widziałem tylko 1 czy 2 co miały przody nie ruszone, ale teraz nie napiszę na 100% bo nie robiłem notatek! Niech przyjedzie teraz on do Lublina i go obejrzę jeszcze raz i wtedy napiszę jaką grubość ma powłoka na którym elemencie i zczytam pamięć usterek od początku sterownika.
Odnośnie samochodu z salonu to też mam doświadczenie takie, że sprzedali mojej mamuśce auto z malowaną tylną klapą.
Odnośnie samochodu z salonu to też mam doświadczenie takie, że sprzedali mojej mamuśce auto z malowaną tylną klapą.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie jestem nikogo adwokatem ale skoro nie jesteś pewny które auto jak wyglądało to po co gadasz że był cały malowany? Mi np malowanie 2 elementów by nie przeszkadzało(o ile dobrze byly by zrobione) jeżeli tylko to miało by być "uszkodzone" w samochodzie, mysle ze nikt nie bedzie teraz do Ciebie jechał bo nie jestes "guru" a próbojesz robić z siebie takiego... fakt jest taki że gościu dał dupy i oszukiwał przez telefon ale wypisywanie takich herezji jak Ty wypisujesz też nie jest fair a robisz z siebie takiego "uczciwego"shogun pisze:a Ty rafal149135 na odległość będziesz adwokatem kolegi? Ty widziałeś auto, że się wypowiadasz? Jeżeli ktoś Ci gada przez telefon, że autko super nic nie malowane a przyjeżdżasz i dach ma drugą warstwę błotnik i zderzak to jest OK? to nic przecież. Ja nie mam czasu na takie podróże. Czemu przez telefon nie powiedział? O szyby też pytałem. Pewnie wymienił bo chciał mieć inne tak? proszę Cię... Zawsze od sprzedawców usłyszysz, że super bo mają Cie za idiotę. Mi się wydaje, że coś z przodu też tam się działo bo chyba widziałem tylko 1 czy 2 co miały przody nie ruszone, ale teraz nie napiszę na 100% bo nie robiłem notatek! Niech przyjedzie teraz on do Lublina i go obejrzę jeszcze raz i wtedy napiszę jaką grubość ma powłoka na którym elemencie i zczytam pamięć usterek od początku sterownika.
shogun pisze:a Ty rafal149135 na odległość będziesz adwokatem kolegi? Ty widziałeś auto, że się wypowiadasz? Jeżeli ktoś Ci gada przez telefon, że autko super nic nie malowane a przyjeżdżasz i dach ma drugą warstwę błotnik i zderzak to jest OK? to nic przecież. Ja nie mam czasu na takie podróże. Czemu przez telefon nie powiedział? O szyby też pytałem. Pewnie wymienił bo chciał mieć inne tak? proszę Cię... Zawsze od sprzedawców usłyszysz, że super bo mają Cie za idiotę. Mi się wydaje, że coś z przodu też tam się działo bo chyba widziałem tylko 1 czy 2 co miały przody nie ruszone, ale teraz nie napiszę na 100% bo nie robiłem notatek! Niech przyjedzie teraz on do Lublina i go obejrzę jeszcze raz i wtedy napiszę jaką grubość ma powłoka na którym elemencie i zczytam pamięć usterek od początku sterownika.
Zgadzam sie w 100%. Handlarze mają klientów nie tyle za idiotów ale za totalnych mega idiotów. Specjalnie nagadają głupot i kłamstw z nadzieją, że jak zrobisz po samochód 500km to kupisz bo nie chcesz z pustymi rękami wracać. Ja po samochód też napykałem z 700 km w sumie a jeÂździłem tylko do tych "stan idealny".
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
Widzę, że z góry przyjąłeś, że sprzedający napisał prawdę, a ja bezczelnie go oczerniam. Chętnie będę oczerniał każdego chama, co oszukuje ludzi i fatyguje ich przez pół Polski, żeby zobaczyli na własne oczy, że kłamał. Przecież wszyscy mają czas i pieniądze, a przede wszystkim chęci na wysłuchiwanie bajek i wycieczki krajoznawcze w poszukiwaniu wymarzonego auta. Ja szukałem ideału i taki znalazłem choć kosztowało mnie to kilka dalekich wyjazdów. PojedÂź do Warszawy zobacz, pomierz i wtedy komentuj, oceniaj.
A jak dłużej pomyślę to śmiem twierdzić, że auto miało w oryginale tylko 1 albo 2 drzwi...
A jak dłużej pomyślę to śmiem twierdzić, że auto miało w oryginale tylko 1 albo 2 drzwi...
rafal149135, szczerze powiem, że stoję w pełni po stronie kolegi shogun (oczywiście zakładając, że to co Nam tu pisze, jest prawdą).
Wybacz, ale jeśli ktoś przez telefon mówi, a zakładam, że tak było, że nic nie było malowane, a przyjeżdża człowiek zwabiony tym opisem i widzi zgoła co innego, to nie można tego nazwać inaczej, jak zwykłym oszustwem szczególnie, jeśli:
... co oznacza, że w danej chwili, sprzedający miał pełną świadomość tego, w jakim stanie jest auto... Właśnie przez takie sytuacje, każdy w Polsce zakłada, że każde auto do sprzedaży, trzeba prześwietlić promieniami Roentgena, bo na pewno jakiś 'wałek', a każdy sprzedający ma przyklejoną 'łatkę' - oszust
Wybacz, ale jeśli ktoś przez telefon mówi, a zakładam, że tak było, że nic nie było malowane, a przyjeżdża człowiek zwabiony tym opisem i widzi zgoła co innego, to nie można tego nazwać inaczej, jak zwykłym oszustwem szczególnie, jeśli:
sendrek pisze:auto miało malowane dwa elementy dach i prawy tylny błotnik (tylko częściowo)
... co oznacza, że w danej chwili, sprzedający miał pełną świadomość tego, w jakim stanie jest auto... Właśnie przez takie sytuacje, każdy w Polsce zakłada, że każde auto do sprzedaży, trzeba prześwietlić promieniami Roentgena, bo na pewno jakiś 'wałek', a każdy sprzedający ma przyklejoną 'łatkę' - oszust

Może Tobie nie, ale mnie dla odmiany tak i to bardzo! Poza tym, chodzi o poinformowanie kupującego o tym fakcie. Istotny jest też czynnik cenowy...rafal149135 pisze:Mi np malowanie 2 elementów by nie przeszkadzało(o ile dobrze byly by zrobione)