Ostatnimi czasy kupiłem 2 komplety nowych opon. Wydałem na nie całkiem sporo pieniędzy ale wiadomo, opony ważna sprawa.
Jako, że poprzednie opony były bardzo zużyte a osobiście przejechałem tylko ~10kkm, to nie wiedziałem czy zbieżność jest w zawieszeniu poprawna.
ÂŻeby nie zepsuć sobie nowych opon

Warsztat wyglądał na całkiem zacny, fachowiec w środku był zdecydowanie obeznany w temacie a przynajmniej sprawiał takie wrażenie. Odczytał typ zawieszenia z naklejki w bagażniku, opowiadał, że w różnych zwieszeniach to różne są dopuszczalne wartości itp itd. Wszystko spoko.
W badaniu wyszło, że żbieżność na przednich kołach mam -0*09' na lewym i -0*09' na prawym. Wg normy którą przedstawił warsztat powinno być +0*09' na lewym i +0*09' na prawym. Tak zostało ustawione.
Po czasie trochę zaczęło mnie zastanawiać, że miałem dokładnie, co do minuty, odwrotnie niż mówi norma i wpadłem w paranoje, że miałem dobrze ustawione a teraz mam Âźle

Mam więc następujące pytanie - czy ktoś zna dopuszczalne normy dla a6c6 3.0TDI z zawieszeniem 1BA ?
W załącznikach zamieszczam zdjęcie naklejki oraz wyniki badania.
Pozdr