pali bezpiecznik od mod komfortu.
-
- Forum Audi A6 / A7
pali bezpiecznik od mod komfortu.
Witam. koledzy,pomocy! problem jest taki; pali bezbiecznik od mod komfortu,a obiawy to .oświetlenie kabiny miga wtedy kiedy niepowinno wogóle świecić( drzwi zamknięte auto w czasie jazdy) po przepaleniu bezbiecznika na Fis pojawia sie ze wszystkie drzwi są otwarte,szybu stoją i całe oświetlenie kabiny nie działa. dodam że mod komfortu podmieniałem i taka sama sytuacja.pomocy
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Bart_d, najpewniej pod tapicerką fotela bo tamtędy idą przewody od oświetlenie nóg. Nie rozbierałem fotela bo za dużo zachodu więc nic więcej nie mogę powiedzieć.. Do takiej operacji najlepiej mieć garaż bo pod chmurką to lipa. Bawiłem się z tym przypadkiem ze 2 tyg. i nie mogłem dojść co się dzieje. Aż pewnego dnia żona zauważyła, że jak poruszę się na fotelu to zapala się oświetlenie tylnych drzwi.
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Skrzynia: S-tronic
Już rok temu miałem takie symptomy że to w tapicerce fotela ale po regulacji fotela góra dół usterka ginie na miesiąc czy dwa. Troszkę niechętnie chcę się do tego zabrać gdyż mam fotele na pełnej elektryce. Ewentualnie aby nie rozbierać tapicerki można by odciąć stare przewody lampki i zrobić nowe połączenia troszkę płycej schowane niż oryginalne i polutować przy kostkach pod fotelem. Tak czy inaczej bez wyjęcia fotela się nie obejdzie.marlitkos pisze:Bart_d, najpewniej pod tapicerką fotela bo tamtędy idą przewody od oświetlenie nóg.
Dzięki za info.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Skrzynia: Manual
Jeśli przetarte przewody będą na wierzchu to śmiało można to naprawiać. Ale jak uszkodzenie jest w fotelu to trzeba rozbierać. Wyjęcie fotela nie jest takie trudne- wtyczki się odpinają pod fotelem a sam fotel trzyma się na jednej nakrętce z przodu fotela. Po odkręceniu fotel wypychasz do tyłu i po sprawie.Bart_d pisze:odciąć stare przewody lampki i zrobić nowe połączenia troszkę płycej schowane niż oryginalne i polutować przy kostkach pod fotelem.
-
- Forum Audi A6 / A7