Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Błąd airbag po odgrzybianiu klimy

Elektryka
ODPOWIEDZ
mackolja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Błąd airbag po odgrzybianiu klimy

Post autor: mackolja » 16 maja 2013, 01:10

witam!
Mam taki problem że dziś odgrzybiałem klimę za pomocą jednego z dostępnych na rynku sprayów i nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wyskoczył mi błąd air bagu, możliwe że coś zalałem w tych kanałach tzn kanały wentylacyjne puściły płyn i pozalewało jakieś czujniki?? dodam że nie da się skasować tych błędów,a wcześniej nie miałem z tym problemów tzn nie wyskakiwał nigdy błąd poduszek

Poniżej podaje jakie to błędy, bo nawet nie wiem gdzie tego szukać <uoee>

655 Zapalnik napinacza pasa pasażera - N154
zwarcie do plusa - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
1044 Moduł sterujący błędnie zaprogramowany
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
1215 Czujnik zajęcia siedzenia tył lewy - G177
1216 Czujnik zajęcia siedzenia tył prawy - G178

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 16 maja 2013, 07:53

Jeżeli postawiłeś puszkę z preparatem w ten sposób, że przy włączonej AC puszka rozpylałą zza tylnych siedzeń to istnieje ( małe ) ale istnieje prawdopodobieństwo zamoczenia kostek. Jeżeli robiłeś to w inny sposób to stawiam na zbieg okoliczności. Schyl się pod siedzenia, są tam kostki, rozepnij je, przeczyść wydmuchaj syf i połącz powtórnie, skasuj błędy i sprawdÂź.

robert22ff
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robert22ff » 16 maja 2013, 09:38

Jak znam życie to robiłeś to tak; preparat z rurką wkładałeś w poszczególne kanały i pryskałeś? w środkowej konsoli pod rurami od nawiewu jest sterownik air bag i to on mógł ulec zalaniu gdy się dobrze nie wywentylowało tej piany która powstaje po iniekcji. miałem to samo, jest troche zabawy z rozebraniem konsoli centralnej ale dasz rade.pozdrawiam

mackolja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mackolja » 16 maja 2013, 10:40

robert22ff tak właśnie to robiłem, poczekam może przeschnie to i będzie dobrze a jak nie to zacznę to rozbierać na weekendzie,dzięki za info ale tak właśnie podejrzewałem że mogłem zalać sterownik albo coś takiego... :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja