Witam, problem jest dość dziwny, kupiłem 3 dni temu a6 c5. Dziś sprawdzałem spryskiwacze - ( Te od szyby przedniej, lewy psika normalnie, prawy (pasażerski) psika mi na maske WTF? pewnie trzeba bedzie wyregulować) ale problem wiekszy jest z reflektorami. Spryskiwacze sie wysuwają - czyli jako takie cisnienie jest ? (wyczytalem na forum że podnosza sie tylko pod cisnieniem) ale nie psikaja - tzn przy pierwszych kilku razach, miałem plamy na ziemii tak jakby plyn po prostu spływał w miejscach spryskiwaczy ale... reflektory suche. Dolałem płynu ma maxa i... dalej to samo. Ani lewa ani prawa nie dycha..
są zatkane? jakis pomysł czym to odetkac? igłą? benzyną? czy moze wlac wode i psikac az sie odetkaja? Ma ktoś jakies sprawdzone pomysły?
A może to pompka? skoro nic nie leci? tylko dlaczego by sie wysuwały? mhm...
Spryskiwacze Reflektorów - Podnoszą się ale nie psikają??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mogą być zatkane, ale może być też umierająca pompka - niedawno wypowiadałem się w temacie, gdzie kolega przeszczepił pompkę od merca i też się podnosiły, ale nie psikały - okazało się że pompka nie dała rady z ciśnieniem - spryskiwacze się wysuwały, ale ani kropli... Po zmianie pompki pracują normalnie. Też jednym z podejrzeń były zatkane dysze 
To ten temat: dziwne-zachowanie-spryskiwaczy-reflekto ... ht=#612137

To ten temat: dziwne-zachowanie-spryskiwaczy-reflekto ... ht=#612137
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Właśnie ciśnienie z samego wężyka może być złudne - bo pompka musi konkretne ciśnienie dać by jednocześnie podnieść i psiknącKomandosik pisze:Tak tak, czytalem go... ogolnie zawsze przegladam wiekszosc tematów. Mhm, no nic, zobaczymy - mam nadzieje że istnieje możliwośc odlaczenia wężyka i sprawdzenia... jesli z wezyka bedzie cisło to znaczy że faktycznie cos sie zablokowalo w samym spryskiwaczu a jesli nie... to pompka do wymiany...