Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spryskiwacze Reflektorów - Podnoszą się ale nie psikają??

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Spryskiwacze Reflektorów - Podnoszą się ale nie psikają??

Post autor: Komandosik » 15 maja 2013, 19:19

Witam, problem jest dość dziwny, kupiłem 3 dni temu a6 c5. Dziś sprawdzałem spryskiwacze - ( Te od szyby przedniej, lewy psika normalnie, prawy (pasażerski) psika mi na maske WTF? pewnie trzeba bedzie wyregulować) ale problem wiekszy jest z reflektorami. Spryskiwacze sie wysuwają - czyli jako takie cisnienie jest ? (wyczytalem na forum że podnosza sie tylko pod cisnieniem) ale nie psikaja - tzn przy pierwszych kilku razach, miałem plamy na ziemii tak jakby plyn po prostu spływał w miejscach spryskiwaczy ale... reflektory suche. Dolałem płynu ma maxa i... dalej to samo. Ani lewa ani prawa nie dycha..

są zatkane? jakis pomysł czym to odetkac? igłą? benzyną? czy moze wlac wode i psikac az sie odetkaja? Ma ktoś jakies sprawdzone pomysły?
A może to pompka? skoro nic nie leci? tylko dlaczego by sie wysuwały? mhm...

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 15 maja 2013, 19:48

Mogą być zatkane, ale może być też umierająca pompka - niedawno wypowiadałem się w temacie, gdzie kolega przeszczepił pompkę od merca i też się podnosiły, ale nie psikały - okazało się że pompka nie dała rady z ciśnieniem - spryskiwacze się wysuwały, ale ani kropli... Po zmianie pompki pracują normalnie. Też jednym z podejrzeń były zatkane dysze <okok>
To ten temat: dziwne-zachowanie-spryskiwaczy-reflekto ... ht=#612137

Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Komandosik » 15 maja 2013, 21:33

Tak tak, czytalem go... ogolnie zawsze przegladam wiekszosc tematów. Mhm, no nic, zobaczymy - mam nadzieje że istnieje możliwośc odlaczenia wężyka i sprawdzenia... jesli z wezyka bedzie cisło to znaczy że faktycznie cos sie zablokowalo w samym spryskiwaczu a jesli nie... to pompka do wymiany...

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 15 maja 2013, 22:05

Komandosik pisze:Tak tak, czytalem go... ogolnie zawsze przegladam wiekszosc tematów. Mhm, no nic, zobaczymy - mam nadzieje że istnieje możliwośc odlaczenia wężyka i sprawdzenia... jesli z wezyka bedzie cisło to znaczy że faktycznie cos sie zablokowalo w samym spryskiwaczu a jesli nie... to pompka do wymiany...
Właśnie ciśnienie z samego wężyka może być złudne - bo pompka musi konkretne ciśnienie dać by jednocześnie podnieść i psiknąc :) Niech ktoś użyje sprysków - a Ty przytrzymaj cały spryskiwacz by nie opadł - może będą widoczne oznaki zapchania, lub będzie możliwość igiełką spróbować czy nie zatkany :) Nie zaszkodzi sprawdzić nim padnie wyrok na pompkę <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja