Jakie oznaczenie (numer) ma tylny skrajny czujnik parkowania? Oczywiście dla mojej Audiczki
Czujnik parkowania
Czujnik parkowania
Witam,
Jakie oznaczenie (numer) ma tylny skrajny czujnik parkowania? Oczywiście dla mojej Audiczki
Dzięki kolego
[ Dodano: 2013-05-17, 09:37 ]
Tylko nie wiem czy to nie są czujniki od C6, chociaż ten numer co podałeś się zgadza...
C5 i C6 mają ten sam numer tego czujnika?
Jeszcze jedno pytanie, te skrajne czujniki mają inny numer niż te środkowe?
[ Dodano: 2013-05-17, 09:37 ]
Mam jeszcze jedno pytanko, bo znalazłem na allegro taką ofertę http://allegro.pl/audi-vw-skoda-czujnik ... 15712.htmldaniel1997 pisze:Manolis, proszę 7H0 919 275 C
Tylko nie wiem czy to nie są czujniki od C6, chociaż ten numer co podałeś się zgadza...
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Według ETKI skrajny numer czujnika po lifcie to 7H0 919 275D, natomiast wewnętrzny to 7H0 919 275C.Manolis pisze:Dzięki kolego![]()
[ Dodano: 2013-05-17, 09:37 ]Mam jeszcze jedno pytanko, bo znalazłem na allegro taką ofertę http://allegro.pl/audi-vw-skoda-czujnik ... 15712.htmldaniel1997 pisze:Manolis, proszę 7H0 919 275 C
W C6, tylne czujniki są takie same (nie ma rozgraniczenia na wew i zew) i mają numer 7H0 919 275E
Z mojego doświadczenia z czujnikami przed liftem wynika, że czujniki różnią się tylko kątem pochylenia złącza w SPAM do osi wzdłużnej czujnika i za to odpowiada ta cyferka na końcu. I tak:
E - końcówka prosta
D - końcówka 45st
C - końcówka 90st
Tak więc wydaje mi się że możesz zastosować jaki chcesz o ile będzie miejsce do jego podłączenia.
P.S. Ja u siebie mam u siebie z tyłu wszystkie z końcówką 45st, natomiast z przodu z końcówką prostą i wszystko działa bez zarzutu