Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP] Audi a6 szarpie skrzynia

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
kaju25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP] Audi a6 szarpie skrzynia

Post autor: kaju25 » 13 maja 2013, 13:05

Witam wszystkich. Mam problem ze skrzynią biegów audi a6 Skrzynia szarpie tylko przy redukcja piątki na czwórkę. Reszta ok brak bledow przy wyprzedzaniu Gdy do duszan gaz redukuje na czwórkę Skarbie Jak Wrzuce Tiptronik Zmieniam bieg nie dodając gazu Jest ok. Może ktoś miał taki przypadek . Co może być przyczyną.

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 13 maja 2013, 13:58

Warsztat, naprawy Audi A6.

K_L_A_M_A
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: K_L_A_M_A » 14 maja 2013, 14:55

Witam, ja mam podobne objawy tylko że przy redukowaniu z 2 na 1 reszta niby oki. Więc umówiłem się na diagnostykę do Pana Sopy który przez telefon poinformował mnie że nie powinno występować zadne szarpanie podczas zmiany w górę jak i w dół z jakiegokolwiek biegu na inny i jest to powód aby zacząć się martwić. Ale na pierwszy rzut diagnostyka. Więc umówiłęm się i pojechałem, no i wykazało że konwerter już zaczyna o sobie dawać znać. Powiedział że można tak jeÂździć ale jak to długo potrwa to nie wiadomo, że może być tak że któregoś zwłaszcza upalnego dnia od konwertera tak zagrzeje się olej że panewkę szlak trafi i wypluje olej ze skrzyni i będzie pozamiatane. No to umówiłem się na naprawę, jadę w przyszły poniedziałek do sserwisu aby z tym się uporali. Koszty jakie mi obliczono to nowy oryginalny konwerter komplet uszczelek, filtr, dynamiczne płukanie skrzyni + 9 l oleju ori (bo ja nie wymieniałem tylko sprawdzałem poziom, a poprzedni właściciele cięzko powiedzieć ) no i robcizna to razem ma być około 4300pln. Ale nie martwił bym się bo przyczyn szrpania może być wiele czasami pomaga wymiana samego oleju i adaptacja skrzyni. Ale żeby nie czekać na "niewiadome" i nie wpędzić się w niepotrzebnie wieksze koszta to zasuwaj do jakiegoś fachmana na diagnostykę a on prawdę ci powie. :) Ja za samą diagnostykę zapłąciłem 147 pln więc nie ma co wydziwiać to nie są moim zdaniem jakieś ogromne pieniądze w przciwieństwie np do remontu skrzyni ( 6000 - 8000pln ) a bedziesz uświadomiony co się dzieje i co cię czeka . Pozdrawiam.

kaju25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kaju25 » 14 maja 2013, 21:21

Dzieki za pomoc .Jak naprawie dam znac co bylo ,pozdrawiam.

[ Dodano: 2013-08-10, 08:08 ]
Dalem sobie spokuj dalej szarpie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja