Witam. Jestem tu świeży. Kupiłem autko niedawno. Wszystko było ok aż tu nagle wieczorem podjechałem pod dom zgasiłem wóz i wszystko normalnie. Rano przychodzę, palę a skrzynia w trybie awaryjnym.
Błędy:
18228 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17087 Konwerter/przełącznik stopu B - uszkodzenie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Pomóżcie mi bo dużo jeżdżę i nie chcę skrzyni zarżnąć...
PS Aha i tłumaczcie jak laikowi bo nie jestem jakimś specem.
[ TIP] Audi A8 skrzynia w trybie awaryjnym
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nigdzie tym autem nie jeÂździj, laweta i do serwisu 
18228 - P1820 - Pressure Contr.Solenoid 2 Short to B+, jeden z zaworów sterujących przełożeniami skrzyni dokonał żywota
17087 - P0703 - Torque Converter/Brake Switch B Circ Malfunction, to znowu wygląda jak awaria czujnika stopu, ale coś tam kiedyś w starszych tipach było, że ten błąd pojawia się jeśli nie był wdepnięty pedła hamulca przy poszukiwaniu ustarek - tego pewien nie jestem, ale kolokwialnie mówiąc - gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy.

18228 - P1820 - Pressure Contr.Solenoid 2 Short to B+, jeden z zaworów sterujących przełożeniami skrzyni dokonał żywota

17087 - P0703 - Torque Converter/Brake Switch B Circ Malfunction, to znowu wygląda jak awaria czujnika stopu, ale coś tam kiedyś w starszych tipach było, że ten błąd pojawia się jeśli nie był wdepnięty pedła hamulca przy poszukiwaniu ustarek - tego pewien nie jestem, ale kolokwialnie mówiąc - gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy.
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Może być jak najbardziej jakaś kabelkologia, nie pisałeś że to sporadyczny błąd - może być coś od strony sterownika skrzyni (ale nie sądzę), albo przy samym elektrozaworze, jak i problem z elektrozaworem - więc płyta sterująca do wyjęcia ze skrzyni, przy okazji zmienisz olej 

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 12:21 przez Zagór, łącznie zmieniany 1 raz.