Bardzo proszę o informację czy wtryski i pompa wtryskowa ewentualnie turbina będą pasowały do mojego AKN'a z AKN'a Audi A4?
Niby kod silnika ten sam, ale znalazłem już kilka różnic, więc wolę zapytać zanim zacznę rozbierać.
[ AKN 2.5 150 KM] Wtryski, pompa wtryskowa, turbo
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Wtryski, pompa wtryskowa, turbo
Jak kod silinka ten sam to beda pasowaly... mozesz przekladac. Model czy to A4 czy A8 nie istotny gdy silnik jest identyczny w kazdym z modeli Audi.lukidb pisze:Bardzo proszę o informację czy wtryski i pompa wtryskowa ewentualnie turbina będą pasowały do mojego AKN'a z AKN'a Audi A4?
Niby kod silnika ten sam, ale znalazłem już kilka różnic, więc wolę zapytać zanim zacznę rozbierać.
Wtryskiwacze będą pasowały, turbina to każda z każdego silnika nawet BAU będzie pasować, pompa jak masz AKN i wrzucasz do innego AKN musi pasować.
O jakich różnicach mówisz?
The force will be with you...always
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego no budowa A4 a A6 jest inna i pewne elementy beda inne ale jezeli chodzi o osprzet silnika w kazdym AKN'ie beda te same i mozesz dowoli mixowac.lukidb pisze:Kiedyś potrzebowałem podmienić zaworki n75 i n18 okazuje się, że w a4 zaworki są inaczej zbudowane (wyjścia w innych miejscach) i jeden z nich jest w zupełnie innym miejscu (z przodu po prawej)
The force will be with you...always