Witam!!!
Mam problem z elektryka, zdazylo mi sie kilka razy w przeciagu kilku ostatnich dni ze podczas zamkniecia drzwi i odpaleniu auta zapalaja sie wszystkie lampki w kabinie i slyczhac jakby centralny zamek zamykal sie lub otwieral ( ale nic sie nie dzieje ) lampki swieca sie do momentu az wylacze silnik i zamkne samochod. Ostatnio po takim zdarzeniu na drugi dzien gdy chcialem odpalic auto okazalo sie ze akumulator jez rozladowany do zera a bateria ma dopiero 4 miesiace a to zaczelo sie dziac kilka dni temu wiec awarie akumulatora wykluczam. Znajomy podpowiedzial mi ze przyczyna moze byc przetarty przewod lub luzne zlacze na zgieciu w drzwiach w tej calej wiazce kabli. Sprawdzilem wszystkie drzwi i wszystko jest OK. Moze mial ktos podobny problem lub ma wieksza wiedze na ten temat i moglby mi pomoc??
Z gory dziekuje i pozdrawiam klubowiczow!
zwarcie ( oswietlenie kabiny i centralny zamek ) rozladowany
Dzieki za podpowiedz ale czy w takim przypadku jest to mozliwe ze przez jedna noc rozwalilo caly akumulator??egoonn pisze:w zamku jest zwarcie i widzi albo zamknięty cały czas albo otwarty i zamyka lub otwiera zależy jaki błąd jest , zamek na stół i rozebrać i popatrzeć co tam nie tak i będzie dobrze
No i tym zamkiem sie tez oczywiscie zajme.