Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.7 T Quattro ] Pytanie dotyczące pamięci fotela

Elektryka
ODPOWIEDZ
liberro

[ A6 C5 2.7 T Quattro ] Pytanie dotyczące pamięci fotela

Post autor: liberro » 08 sty 2009, 07:59

Witam Szanowne grono :)

Aby nie męczyć mojego znajomego Postiego ( pozdro ) zapytam tym razem Was o parę detali.

W mojej audiczce posiadam coś takiego jak pamięć fotela kierowcy . Siedzenie regulowane jest elektrycznie w każdym kierunku a w drzwiach mam kilka przysików. Które lecą po koleii tak M 1 2 3 STOP Rozumiem że 123 to pozycje fotela .

1. U mnie działają jeśłi je się nacisnie któryś i trzyma . W momecie zwolnienia fotela zostaje on w pozycji do której dotarł . Czy tak powinno to wyglądać ?

2. Jak programuje się te pozycje ?

3 do czego służą przyciski m i stop

4. Czy razem z pamięcią foteli zapamiętuje się też lewe lusterko ( kierowcy ) ?

Zauważyłem u siebie że gdy wysiadam z auta fotel zostaje na swoim miejscu , lusterka też. Gdy je zamykam też nic się nie zmienia. Natomiast gdy otwieram auto lewe lusterko schodzi do dziwnie niskiego poziomu i widzę zamiast tyłu asfalt . Lusterko opada jeszcze w momecie przestawiania fotela na którą kolwiek pozycję. Czy tak byc powinno ?

Jak zaprogramować pozycje tyh foteli . Pytam bo moze wtedy uda mi się zaprogramować również lusterko tak aby nie opadało i żebym go za kazdym razem nie musial ustawiać .

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 08 sty 2009, 21:56

Sam nie mam pamięci foteli,ale wydaje mi się że przycisk M oznacza MEMORY i to on własnie jest do zapamiętywania pozycji spróbuj ustawić fotel przytrzymaj M i którys z tych 3 albo dłużej M nie wiem- to tylko sugestia moja :) PZDR

liberro

Post autor: liberro » 08 sty 2009, 23:48

spoko loko dzięki :) rozumiem że pamięć foteli obejmuje również pamięć lewego lusterka :) Wyczaiłem że fotel zawsze wraca do pozycji zaprogramowanej pod nr 1 , lusterko również po otwarciu samochodu pilotem a następnie otwarciu drzwi. Zeby tak się nie działo wystarczyło u mnie nacisnąć STOP co do pamięci czy to M trzeba trzymać do jakiegoś okreśłonego sygnalu np piknięcia czy tylko przez okreśłony czas ?

liberro

Post autor: liberro » 09 sty 2009, 07:28

spoko loko

[ Dodano: 2009-01-09, 07:30 ]
Dzięki :) Pisizakopane :) Szacuneczek i Pozdrawiam

mat33usz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mat33usz » 07 lis 2011, 23:02

Jest jeszcze taki bajer ze mozna zaprogramowac nawet kluczyk. Jezeli samochod uzytkuje 2 osoby to zalozmy ze kazdy posiada swoj kluczyk, wiec mozna zrobic tak, ze po otwarciu auta lusterka, fotele przestawiaja sie pod zadana osobe posiadajaca kluczyk bez potrzeby wciskania przycisku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja