Witam, mam pytanie do forumowiczów, czy miał ktoś styczność konkretnie z tymi oponami, pytam ponieważ niedawno zakupiłem nowy kpl, przez pierwsze dni było ok, teraz są bardzo głośne, jest to bardzo irytujące, i bardzo mnie to dziwi ponieważ zawsze miałem do czynienia z tą marką, i nigdy nie narzekałem, więc albo trafiłem na fatalną partię, albo te opony tak mają, a ja strzeliłem sobie w kolano, i będę musiał zainwestować w inną markę, dajcie znać czy to tylko mój problem, i wogóle jak jest z głośnością w kabinie przy takim rozmiarze opon.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sylwek
Głośność opon 245/40 R18 Michelin Pilot Sport 3
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: Głośność opon 245/40 R18 Michelin Pilot Sport 3
Najważniejsze w tym aucie jest nośność opony. Jeżeli jest mniejsza od 94 to nic nie masz do naprawienia. Przy tym aucie nośność 99 i żadnego huczenia, oczywiście rozmawiamy o nowej oponie.sylwekmat pisze:Witam, mam pytanie do forumowiczów, czy miał ktoś styczność konkretnie z tymi oponami, pytam ponieważ niedawno zakupiłem nowy kpl, przez pierwsze dni było ok, teraz są bardzo głośne, jest to bardzo irytujące, i bardzo mnie to dziwi ponieważ zawsze miałem do czynienia z tą marką, i nigdy nie narzekałem, więc albo trafiłem na fatalną partię, albo te opony tak mają, a ja strzeliłem sobie w kolano, i będę musiał zainwestować w inną markę, dajcie znać czy to tylko mój problem, i wogóle jak jest z głośnością w kabinie przy takim rozmiarze opon.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sylwek

pozdr

więc jeżeli oznaczenie mojej opony przedstawia się następująco 245/40 ZR 18 93 Y to rozumiem że nośność jest za niska?, i czy naprawdę nośność ma wpływ na hałas opony? dodam dość znaczący
. Oczywiście rozmawiamy o oponach nowych
[ Dodano: 2013-05-04, 21:08 ]
Widzę, że na tym forum nie ma chyba zbyt wielu chętnych do podzielenia się swoimi doświadczeniami
szkoda
[ Dodano: 2013-05-04, 21:17 ]
a może w tym kraju nikt nie jeździ na 18

[ Dodano: 2013-05-04, 21:08 ]
Widzę, że na tym forum nie ma chyba zbyt wielu chętnych do podzielenia się swoimi doświadczeniami

[ Dodano: 2013-05-04, 21:17 ]
a może w tym kraju nikt nie jeździ na 18

Sylwek