Witam chciałem kupić felgi nie sprawdziłem wcześniej swojego ET zrobiłem to dopiero po przyjechaniu do klienta,założyłem felgę która chciałem kupić okazało się ze zacisk hamulca uniemożliwia założenie felgi.
Pytanie brzmi,czy to ET jest problemem czy zacisk.
Mam audi S6 z oryginalnymi felgami S6 i mam w nich ET45 a felgi które chciałem kupić maja ET 35.
Gdybym kupił dystansy to nowa felga by weszła,ale teraz jak dobrać dystans żeby koło nie wychodziło po za błotniki a żeby felga na 100% nie zahaczała nadal o zacisk hamulca.
Co myślicie?
ET 35 i 45 jak dojść z tym do porozumienia
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
czym miejsze et tym koło bardziej wychodzi na zewnątrz auta, więc logicznie myśląc w tym przypadku nie powinno to przeszkadzać
jaki rozmiar koła ?w którym miejscu wadzi?

Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
To w sumie proste, jesli te obecne Twoje felgi z ET 35 są fabryczne to jak bedzie felga o wiekszym ET odejmujesz od jej ET te 35 i masz wielkosć dysansu. Przy takim dystansie będziesz mial położenie fabryczne.królikS6 pisze:Witaj,a masz jakiś sposób jak to obliczyć następnym razem?jaki dystans do jakiej felgi
Natomiast, jeśli bedziesz kombinował z szerokością felgi, szerokością opony i dystansami to już nie da sie tak prosto

Najlepiej jakbyś zapoznał się co to jest ET (najlepszy rysunek) i wtedy zobaczysz, że to nietrudne

Informacje na ten temat znajdziesz na forum, a i w necie tego dużo

Części samochodowe online - Motostacja pl