[ MANUAL] Audi A6 2.5tdi 98r silnik zgasł i wyrzucił olej
[ MANUAL] Audi A6 2.5tdi 98r silnik zgasł i wyrzucił olej
Witam wszystkich serdecznie, mam problem i to nie mały jak w temacie. Wyjechałem z Polski do Belgi po przejechaniu 1200 kilometrów silnik sam wkręcił maksymalne obroty, zgasł i wyrzucił olej , po odczekaniu pół godziny odpalił jakby nigdy nic . Auto przejechało 307000 km po wymianie wałków,odmy po regeneracji pompy, vag nie pokazuje błedów. Proszę o jakieś wskazówki co może się dziać bo do Polski wracam za trzy tygodnie
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Napisz metiu266, coś więcej. Chodzi mi o to czy teraz jest wszystko w porządku, czy pojechałeś dalej, jeÂździsz tym autem czy nie, jeśli tak to jak się zachowuje. Ile tego oleju Ci wyrzucił i czy naprawdę nie możesz sprawdzić w którym miejscu
pozdejmuj osłony i poszukaj, czy przez bagnet, czy może jakiś uszczelniacz został wypchnięty z gniazda. I czy odma faktycznie jest wymieniona, czy tylko zapłaciłeś za wymianę

Warsztat, naprawy Audi A6.
Sytuacja wygląda tak dojechałem na miejsce po wszystkim ale nie wiecej niż 2000 obrotów , odma wymieniona bo sam ja wymieniałem tutaj bo tak samo jak ty myslałem ze nie została wymieniona plus olej. Ale pojechałem sie przewieś jakieś 200 km i sytuacja jest ta sama auto nagle trzyma 3000 obrotów za mną siwo zero reakcji na gaz wiedz sam go zgasiłem i zjechałem na pobocze ,plama oleju pod silnikiem nie wiem ile oleju wyciekło, po jakis 20 minutach próbuje odpalić i kopci na biało i nie odpala, dopiero po 4-5 razie auto ledwie odpaliło i dojechałem na miejsce jakieś 50 km
[ Dodano: 2013-05-04, 20:18 ]
a tu 1500 km mam do domu i nie wiem co mam robić , a wyjazd za dwa tygodnie

[ Dodano: 2013-05-04, 20:18 ]
a tu 1500 km mam do domu i nie wiem co mam robić , a wyjazd za dwa tygodnie

-
- Forum Audi A6 / A7