Witam mam problem, dzisiaj odpalilem auto bylo wszystko ok poza wyciekiem plynu chlodniczego ktory uzupelniam. Wracajac z morskiego oka cos zaczelo mi klekotac w silniku. Jestem na wypoczynku i strach ze moge nie dojechac do olsztyna z zakopanego. Ciezko to nazwac stukaniem, bardziej klekotanie. Ktos wie moze co to byc.?.. prosilbym o pomoc gdyz we czwartek wracam i niechce miec zdziwka jak bede stal i czekal na pomoc. Dzieki
[ Dodano: 2013-04-29, 18:21 ]
Dodam ze pasek rozrzadu jest mokry i tatko twierdzi ze byc moze pompa wody sie zaciera. Chyba ze ten plyn cieknie na pasek./
[ Dodano: 2013-04-29, 18:22 ]
Albo jest pompa nie szczelna i ucieka plyn na pasek
Proszę właściwie nazywać tematy - pkt. 15. Regulaminu. (tomekkk1)
[ ABC 2.6 150 KM] Nagły klekot silnika
[ ABC 2.6 150 KM] Nagły klekot silnika
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 16:47 przez Kaczus, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamiata że ch**
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Chłopie nie odpalaj więcej silnika!!! Jeśli masz mokry pasek od płynu chłodniczego Który jest tłusty i tym samym śliski to na moje oko masz przestawiony rozrząd. To będzie przyczyną twojego klekotania Mógł przeskoczyć o 1-2 ząbki i całe szczęście że tylko tyle a nie rozwaliło ci pół silnika. Szukaj mechanika i niech ci to sprawdzi, bo do domu na pewno nie dojedzieszKaczus pisze:Dodam ze pasek rozrzadu jest mokry i tatko twierdzi ze byc moze pompa wody sie zaciera. Chyba ze ten plyn cieknie na pasek./
Lektor.
To pieknie, w takim wypadku jaki moze byc koszt naprawy? Ciezko w takim razie widze obecna sytuacje. Jutro mam wizyte u mechanika, i takim wypadkiem musze cos zrobic bym jakos dojechal do domu i tam wszystko ogarnal. Co znaczyy ze przeskoczyl? On sie delikatnie slizgal gdy stal na biegu jalowym teraz zastanawiam sie co tu wyniknie. Piekne wczasy, do mechanika mam 3km dojade?...
[ Dodano: 2013-04-29, 21:57 ]
Z tego co czytam to wymiana pompy wody,sprawdzenie napiecia paska oraz spr napinacza przy czy nalozenie ponowne paska moze pomoc gdyz moj pasek nie jest mocno zniszczony. Trzymajcie kciuki moze nie bedzie tragedi... przeskoczenie o 1-2 zebow nie czyni tragedi a da sie to szybko i w miare tanio zrobic.. obyyy
[ Dodano: 2013-04-29, 21:57 ]
Z tego co czytam to wymiana pompy wody,sprawdzenie napiecia paska oraz spr napinacza przy czy nalozenie ponowne paska moze pomoc gdyz moj pasek nie jest mocno zniszczony. Trzymajcie kciuki moze nie bedzie tragedi... przeskoczenie o 1-2 zebow nie czyni tragedi a da sie to szybko i w miare tanio zrobic.. obyyy
Zamiata że ch**
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: