Witam w więc tak napisze w streszczeniu że jestem posiadaczem oto Cudownej audiczki A6 2,5 tdi 150km Autko posiadam jakieś 4 miesiące
sprowadzone z Italii.
Filtry powietrza wymienione
filtry Paliwa wymienione
Miałem stuki w lewym przednim kole,okazało się ze przeguby więc wymienione zostały oba.
No i wszystko było ok lub po prostu tego nie odczułem,po czasie zaczął się wydobywać dymek z wydechów,doszedłem do odmy i wymieniłem,dymku nie ma.
Następnie zacząłem odczuwać stukanie podczas jazdy gdy trafie na dziurę lub przejeżdżając przez tzw (próg zwalniający ) ale stukanie dobiega z lewego koła więc co to może być???
Dodam ze czuć stukanie twarde!
2 sprawa to skrzypienie kierownicy przy kręceniu w lewą stronę w prawo nie skrzypi. Płyn Hydrauliczny w normie oraz inne płyny też.
No i ostatnia sprawa chyba najbardziej denerwująca bo wiem z doświadczenia ze auto powinno palić na tzw (dotyk) a więc wsiadam do Autka wkładam kluczyk zaświecają sie kontrolki odczekuje chwilkę i odpalam!!!! no i silnik zaczyna kręcić kreci kreci kreci kreci w końcu załapie całe auto się zatrzęsie i pali:P
i cóż to może być, oczywiście gdy już jest rozgrzany to tak sie nie dzieje. (wymienione świece tylko 4 gdyż mechanik niemiecki posiadal akurat 4 na stanie za cene 75 euro z czego problem byl z odkreceniem 2 świec ale po 1.5 h udało sie). Szczerze jestem zadowolony z Marki audi i chciał bym to autko bardziej doinwestować ale proszę was o pomoc gdyż chciał bym sie paru spraw dowiedzieć zanim pójdę do mechanika który wykorzystać będzie chciał moja nie wiedzę.
Aaaa i ostatnie czy moge zamontować felgi 18 lub 17 calowe z oponami nisko profilowymi tylko nie wiem jakie wybrac nie znam sie na oponach ale (bo posiadam opony zakupione w niemczech )(dopasować opony do felg) wiem ze szerokosc opony wynosi 250 mm i wysokość 45 mm tyle na ten temat prosze o pomoc
[ AFB 2.5 150 KM] A6C5 2.5 tdi. Quattro
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFB 2.5 150 KM] A6C5 2.5 tdi. Quattro
Hamulce Ceramiczne Audi:Za Ich cenę można kupić Dacię Duster z Klimą 
Gandzia,Vódka,Duże cyce?
to nie dla mnie mam audice:D

Gandzia,Vódka,Duże cyce?
- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
raikonen88Ns, witam na forum
1 : A wiec tak co do stukania to polecam stacje diagnostyczna i szarpaki
2 : Skrzypienie opisz dokladniej ? ale moze byc ze skrzypi przy manetkach (bylo na forum ) czesta przypadlosc , mi tez skrzypi piszczy
3 : Znajdz kogos ogarnietego na forum z Twojej okolicy z VAGiem zeby sprawdzil slawny '' Kat wtrysku'' czesta przyczyna ciezko odpalajacego diesla szczegolnie 2.5 TDI
4 : Co do rozmiaru opon to ja mam 225/40/18 przy zawieszeniu 1BE ( to fabrycznie obnizane ) kod znajdziesz na wlepce w bagazniku tam gdzie kolo zapasowe
wszystko ladnie pasuje
Ps. popraw kod silnika bo pewnie masz AFB

1 : A wiec tak co do stukania to polecam stacje diagnostyczna i szarpaki

2 : Skrzypienie opisz dokladniej ? ale moze byc ze skrzypi przy manetkach (bylo na forum ) czesta przypadlosc , mi tez skrzypi piszczy

3 : Znajdz kogos ogarnietego na forum z Twojej okolicy z VAGiem zeby sprawdzil slawny '' Kat wtrysku'' czesta przyczyna ciezko odpalajacego diesla szczegolnie 2.5 TDI
4 : Co do rozmiaru opon to ja mam 225/40/18 przy zawieszeniu 1BE ( to fabrycznie obnizane ) kod znajdziesz na wlepce w bagazniku tam gdzie kolo zapasowe

Ps. popraw kod silnika bo pewnie masz AFB

-
- Forum Audi A6 / A7
Jarecki...... Dzięki za odpowiedÂź.
hmmm po 1 ciężko znaleÂźć dobra stacje diagnostyczną ale jak wrócę do PL to na pewno nie omieszkam zajechać (w końcu chodzi o dobro Auta)
Co do 2 problemu mogę tylko wkleić link ( ) na którym slychać mój problem tyle ze mój polega na kręceniu tylko w jedną strone.
Po 3 Ciężko znaleÂźć kogoś dobrze ogarniętego z mojej okolicy:P
No i trzeba sie ogarnąć na początek samemu na tym forum:) Bo jestem tzn Zielony tutaj:)
Co do opon nie miałem jeszcze okazji zerknąc do bagażnika....zbyt wiele czasu na prace a mniej na odpoczynek ale również nie omieszkam. co to (kat wtrysku) ile może kosztować naprawa tego lub tzw regulacja , wymiana itp.
a no i wracając do tematu opony to sam mam na chwile obecna 225 chyba na 50 16 calowe bo wiem ze zimówki założone mam. z tego co widzę to ładnie się prezentuje Audiczka twoja na 18 tak się teraz zastanawiam czy 17 nie będą za małe. ale przy tym również czy 18 o szerokości 250mm nie będą za szerokie.
Aha I w końcu pytanie chyba dośc smieszne ale oco kaman z tym Vagiem chodzi otzw komputer? :P
bo tak sie tylko domyślam. Co do kodu silnika to nie wiem dokladnie jaki mam bo jak wcześniej napisałem to nie mam zbyt wiele czasu na grzebanie teraz przy Audi. ale na chwile obecna Wpisałem AFB jak poradziłeś.
Pytanie jeszcze, na moim wyświetlaczu w Audi znikaja piksele .....znalazłem zamiennik na allegro ale teraz pytanie jak wymienic ową część. hmmm....? pomoże ktoś lub poleci osoby które potrafiły by to zrobić:)
hmmm po 1 ciężko znaleÂźć dobra stacje diagnostyczną ale jak wrócę do PL to na pewno nie omieszkam zajechać (w końcu chodzi o dobro Auta)
Co do 2 problemu mogę tylko wkleić link ( ) na którym slychać mój problem tyle ze mój polega na kręceniu tylko w jedną strone.
Po 3 Ciężko znaleÂźć kogoś dobrze ogarniętego z mojej okolicy:P

No i trzeba sie ogarnąć na początek samemu na tym forum:) Bo jestem tzn Zielony tutaj:)
Co do opon nie miałem jeszcze okazji zerknąc do bagażnika....zbyt wiele czasu na prace a mniej na odpoczynek ale również nie omieszkam. co to (kat wtrysku) ile może kosztować naprawa tego lub tzw regulacja , wymiana itp.
a no i wracając do tematu opony to sam mam na chwile obecna 225 chyba na 50 16 calowe bo wiem ze zimówki założone mam. z tego co widzę to ładnie się prezentuje Audiczka twoja na 18 tak się teraz zastanawiam czy 17 nie będą za małe. ale przy tym również czy 18 o szerokości 250mm nie będą za szerokie.
Aha I w końcu pytanie chyba dośc smieszne ale oco kaman z tym Vagiem chodzi otzw komputer? :P

Pytanie jeszcze, na moim wyświetlaczu w Audi znikaja piksele .....znalazłem zamiennik na allegro ale teraz pytanie jak wymienic ową część. hmmm....? pomoże ktoś lub poleci osoby które potrafiły by to zrobić:)
Gandzia,Vódka,Duże cyce?

Gandzia,Vódka,Duże cyce?
raikonen88Ns, siema kolego z Nowej Soli
prawdopodobnie winowajcą skrzypienia będzie dolny wahacz tylko który
możesz je popsikać np. wd 40 dla testu w miejscu mocowań ostatnio zakładaliśmy koledze nowe wahacze i na drugi dzień skrzypienie ale ustało.
Co do naprawy wyświetlacza fis jest gościu w Zielonej Górze
http://aceef.pl/kontakt.htm
ACEEF
Krzysztof Nyczaj
Ul. Konstruktorów 38/10
65-119 Zielona Góra
Tel. 513-090-182 (godz. 1000 - 1800)
e-mail: soft_com@data.pl
Felgi 18 dobrze pasują do c5 co do opony musisz znać et felgi aby dobrać oponę szerokość

Co do naprawy wyświetlacza fis jest gościu w Zielonej Górze
http://aceef.pl/kontakt.htm
ACEEF
Krzysztof Nyczaj
Ul. Konstruktorów 38/10
65-119 Zielona Góra
Tel. 513-090-182 (godz. 1000 - 1800)
e-mail: soft_com@data.pl
Felgi 18 dobrze pasują do c5 co do opony musisz znać et felgi aby dobrać oponę szerokość

-
- Forum Audi A6 / A7
ok dzięki
jak wszystko dobrze pójdzie to w niedługim czasie powinienem wszystko skontrolować;P Quattro....I jest Siła:D NIEma lipy:p
[ Dodano: 2013-09-26, 17:58 ]
daniel1997, daniel1997,
witam prosze o kontakt na gg 4878011

[ Dodano: 2013-09-26, 17:58 ]
daniel1997, daniel1997,
witam prosze o kontakt na gg 4878011
Gandzia,Vódka,Duże cyce?

Gandzia,Vódka,Duże cyce?