Witam. Od trzech miesięcy uporczywie wyskakuje mi 'check' co jakieś 4-5 dni kasuje go na bieżąco ale w kółko się pojawia.
Błąd: 17819 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 - wymagany przepływ
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Co to takiego jest?
Czy to coś może z zapchanymi wężykami przy silniku których jest sporo i nie wiem do końca który do czego ?
Czy coś z elektryką ?
I czego dokładnie ten błąd dotyczy ?
Zauważyłem jeszcze coś takiego że jak jadę samochodem płynnie i chcę dodać gaz do dechy to jest przez chwilę taka jakby dziura w której samochód nie przyśpiesza tylko zwalnia i dopiero po chwili się wkręca na obroty. Trwa to ułamki sekund ale jest coś takiego.
Bardzo proszę was o pomoc. Co to może być.
Z góry bardzo dziękuje.
Nieustający błąd 17819 - Bardzo proszę o pomoc
Nieustający błąd 17819 - Bardzo proszę o pomoc
Przewaga dzięki technice
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Bład zwiazany z pompą powietrza wtórnego lub z przepływem powietrza które ma dostarczać pompa. Poczytaj, jest trochę tematów na forum o SAI.
Pompę masz pod filtrem powietrza, sprawdÂź czy załącza się gdy zimny silnik (tylko wtedy powinna pracować). I czy przewody pompy są całe.
Pompę masz pod filtrem powietrza, sprawdÂź czy załącza się gdy zimny silnik (tylko wtedy powinna pracować). I czy przewody pompy są całe.
Na pb i lpg zachowuje się tak samoPaweł25 pisze:Zauważyłem jeszcze coś takiego że jak jadę samochodem płynnie i chcę dodać gaz do dechy to jest przez chwilę taka jakby dziura w której samochód nie przyśpiesza tylko zwalnia i dopiero po chwili się wkręca na obroty
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Polecam ten temat -inny-uklad-doprowadzania-wtornego-powi ... t55194.htm Naprowadzi trochę kolegę na budowę układu doprowadzania wtórnego powietrza.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
też mi wywala ten błąd, ostatnio jak czyściłem odmę to zmieniłem wszystkie wężyki podciśnienia, sprawdziłem pompe sai czy dmucha przy zimnym silniku (działa), obstawiam ten zawór za głowicą może on jest przyczyną tego błędu?
Bo kurcze co może być jeszcze??
Bo kurcze co może być jeszcze??
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.