Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] c5 avant 3.0lpg. czerwien s6 warszawa

wookie90
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] c5 avant 3.0lpg. czerwien s6 warszawa

Post autor: wookie90 » 16 kwie 2013, 15:02

Witam koledzy

temat zakladam poniewaz rowniez szukam wymarzonego audi a obejrzalem jedna sztuke ktora na zdjeciach mi sie
spodobala i stoi niedaleko mojego miejsca zamieszkania. moze uda sie dzieki temu komus nie kosztowac sie na paliwo
i nie przyjezdzac ogladac tego szrota.

dzwonimy:
z rozmowy przez telefon z wlascicielka za wiele nie dowiedzialem sie. jedynie to ze niedawno auto mialo robiony remont silnika i cos tam cos tam. wlascicielka nie udzielila mi nawet informacji czy szyby sa oryginalne. "a przyjedzie pan to zobaczy bo ja sie nie znam". jako ze auto zrobilo na mnie dobre wrazenie i mialem tam tylko 40km to zdecydowalem sie na ogledziny. dodam tez ze na aukcji jest napisane ze sprzedaje z powodu wyjazdu i przebieg jest wpisany 240kkm.

ogledziny:
gdy przyjechalismy na miejsce na pierwszy rzut oka zobaczylem ze na aucie sa inne felgi niz na zdjeciach (gorsze) ale
pomyslalem ze moze tamte sa w garazu z letnimi oponami. pierwsze wrazenie z wlascicielka to szok. kilogram botoksu w ustach i jeszcze wiecej silikonu w piersiach i ogolnie blee. ale to nie ja przyjechalem ogladac. odpalilismy samochod otworzylismy maske i zaczelismy ogledziny. znajomy mechanik osluchiwal silnik i sprawdzal co jest co pod maska natomiast ja zajalem sie strona wizualna auta. srodek zaniedbany. podlokietnik popekany. fotele kierowcy i pasazera brzydkie. nawi bylo dokladane przez partnera tej kreatury i gdy je wlaczylem uslyszalem tylko glosny pisk. powiedzial ze rozkodowane i trzeba kogos kto to zrobi. w dodatku nieudolnie zamontowane to nawi. na liczniku 125kkm. nie pamietam nawet czy sie jakies kontrolki swiecily. wyswietlacz Fis na zdechu (ale to norma w tym modelu). pomiar grubosci lakieru wykazal ze prawa strona byla malowana w wiekszosci oraz gdzieniegdzie szpachlowana. natomiast w tyl z prawej strony auto dostalo konkretny strzal poniewaz bylo tam multum szpachli ktora na dodatek byla wyplukiwana spod uszczelek po myciu (biale naloty) styropianowe wygluszenie wokol kola zapasowego od tej strony bylo polamane itp. przednia lampa klejona nieudolnie "bo sie xenon pocil" i w ogole przod jakos marnie skrecony. lewe nadkole obtarte "ale to juz jest zalatwione i z ubezpieczalni pan dostanie pieniadze". prawe przednie nadkole popekana szpachla. szyby prawie kazda z innego roku. dalej chyba nie meczylismy tej biednej audicy..

przejazdzka:

skoro juz przyjechalismy to uznalem ze przynajmniej sie przejade tym padlem. biegi wchodza calkiem spoko ale jednak nie bezglosnie. slychac zdecydowanie za bardzo zmiane kazdego biegu. partner tej pani ktory jechal z nami mowil ze nie bylo kompresji na ktoryms cylindrze ale to wszystko juz jest zrobione. no to dobra jedziemy. wyjezdzamy na prosta. ja mu w pedal a on.... stoi:P zero przyspieszenia. na moje oko to 3.0 mialo nie wiecej niz 140-150koni. auto trzymalo sie calkiem sztywno drogi (nie wiem czy jestem tutaj obiektywny bo to quatrro wiec moze ciezej wyczuc sciaganie czy cos). cos sie rowniez dzialo ze wspomaganiem bo bylo je juz slychac podczas zawracania.

podsumowanie:

Pani powiedziala ze moze mi opuscic 900PLN za te felgi i nic wiecej. (auto cenia na allegro 27.900) i ze zainteresowanie autem jest bardzo duze. jeszcze dzisiaj maja jakiegos pana z krakowa ktory jest bardzo napalony.
szczerze to wspolczuje temu panu straconych pieniedzy i czasu. mialem audi a3 z 2003 roku i porownanie stanu tych aut to jak dzien do nocy. NIE WARTO JECHAC KOLEDZY PO TO AUTO CHYBA ZE OPUSCI CONAJMNIEJ 10K

pozdrawiam

edit: zapomnialem linka dac:D
http://allegro.pl/show_item.php?item=3160388898

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radosław
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Re: c5 avant 3.0lpg. czerwien s6 warszawa

Post autor: Wyrwiząb » 18 kwie 2013, 08:59

wookie90 pisze:Witam koledzy

jako ze auto zrobilo na mnie dobre wrazenie i mialem tam tylko 40km to zdecydowalem sie na ogledziny
:) kolego, ja tak zwiedziłem pół Polski. Radom, Warszawa, Kielce, Rzeszów nawet do Poznania miałem jechać. W końcu w Dusznikach Zdroju trafiłem. Nie poddawaj się, uda Wam się na pewno coś kiedyś trafić fajnego. BTW kolor czerwony bardzo łądnie się prezentuje, a nawigacja to przy przyśpieszaniu chyba wypada :)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 18 kwie 2013, 09:23

wookie90,

1. _powitania

2. _profil

gacuś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gacuś » 27 kwie 2013, 14:35

jak mozna wogóle takie auto pomalowac na taki kolor :[ profanacja <glupek>

sajmonG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sajmonG » 27 kwie 2013, 15:08

kolor nie jest taki zły ;) duża ciemna felga albo jakaś po polerce i kozacko będzie wyglądać moim zdaniem....szkoda tylko, że tak zajechana <rotfl>

fuerte toro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fuerte toro » 28 kwie 2013, 13:55

http://allegro.pl/sliczne-audi-a6-avant ... 87996.html

Auto nadal stoi. Faktycznie - na innych felgach.

sajmonG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sajmonG » 28 kwie 2013, 15:23

elegancko spasowana navi z climatronikiem <lol>

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 28 kwie 2013, 15:44

sajmonG pisze:elegancko spasowana navi z climatronikiem <lol>
Ktoś na forum napisał kiedyś, że nie da się klimy która jest z radiem 1DIN upakować z sprzętem 2DIN. Jak widzimy można, ale wygląd jest opłakany - nie polecam. Obawiam się, że i navi i climatronic "buszuje" w słupku po starcie <rotfl>

Awatar użytkownika
Yogi2503
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Yogi2503 » 19 maja 2013, 15:54

Koledzy jestem już na tym forum parę ładnych lat, ale po wypowiedzi tego "chłoptasia" chce mi się śmiać. W samochód zainwestowałem spora gotówkę (z reszta wszystkie bolączki tego samochodu opisywałem na forum) Nie mam nic do ukrycia. Zresztą zainteresowany był kupnem samochodu tylko mu się cena nie podobała (sam mówił, że gdyby chciał idealny samochód to kupiłby sobie z salonu - nie stać cię na ten samochód i tyle!! a co do testowania prędkości mojego samochodu to jedyne co zrobiłeś to strzeliłeś ze sprzęgła w dosyć nie fajny sposób ale mocy tego samochodu na pewno nie sprawdzałeś. A co do obrażania mojej Dziewczyny to świadczy tylko o tobie jakim prostakiem jesteś Pozdrawiam

P.S co do fotek mojej Dziewczyny to jest kilka na forum i cieszyły się dobra opina chłopku roztropku

A o takim samochodzie i takiej Kobiecie to sobie możesz tylko pomarzyć!!!

A co do tego twojego "mechanika" to co on sprawdził ??? NIC

Samochód był z tylu uderzony ale nie za mojej kadencji co do Navi , polowa forumowiczów sobie dokłada , climatronic 1 din ok może fajnie to nie wygląda ale ja już nie chcę inwestować w ten samochód , bo i tak dużo w niego włożyłem.

[ Dodano: 2013-05-19, 16:01 ]
gacuś pisze:jak mozna wogóle takie auto pomalowac na taki kolor :[ profanacja <glupek>

Kolego to jest kolor Audi

[ Dodano: 2013-05-19, 16:03 ]
tomekkk1 pisze:
Ktoś na forum napisał kiedyś, że nie da się klimy która jest z radiem 1DIN upakować z sprzętem 2DIN. Jak widzimy można, ale wygląd jest opłakany - nie polecam. Obawiam się, że i navi i climatronic "buszuje" w słupku po starcie <rotfl>
Nic nie buszuje ,wiem ze nie jest to klima od 2 din ale ja już nie chce inwestować w ten samochod :(
Yogi

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 19 maja 2013, 17:05

Panowie... uprzejma prośba o powstrzymanie się od 'ad personam' wobec siebie... nie wygląda to zbyt 'ładnie' ;|

Awatar użytkownika
Yogi2503
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Yogi2503 » 19 maja 2013, 17:07

tomekkk1 pisze:
Co wy z ta Navi wypada , buszuje?? oznajmiam ze panel 2 który trzyma navi jest 2 din od Audi tylko panel klimy jest od 1 din wszystko się trzyma gdyż tyl klimy 1 din i 2 din jest taki sam !!! roznica polega na przodzie tylko i wyłącznie
Nie oceniajcie mojego samochodu po wypowiedzi jakiegoś zazdrośnika ... !!! Zapraszam na sprawdzenie samochodu w dowolnym serwisie Audi.Nie jestem zadnym oszustem i ściemniaczem!!!
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 17:16 przez Yogi2503, łącznie zmieniany 2 razy.
Yogi

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 19 maja 2013, 17:13

Yogi2503, po raz ostatni Cie proszę, o pohamowanie swoich emocji...

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 19 maja 2013, 19:47

gacuś pisze:jak mozna wogóle takie auto pomalowac na taki kolor :[ profanacja <glupek>
sam miałem taki kolor i mi się bardzo podoba...

Awatar użytkownika
Bart_d
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 TFSI 560KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Bart_d » 20 maja 2013, 10:41

Witam
Jak dobrze odczytałem to jest to dział Klubu: Polecam/Odradzam i jak jest zawarte w opisie do tego działu: "Tu możecie polecić, lub odradzić warsztaty, towary, usługi - tylko i wyłącznie związane z Audi A6 i motoryzacją."
Odcinając się od stanu omawianego pojazdu (którego całkowicie nie znam tak jak i sprzedającego i kupującego) to moim zdaniem o ile można jeszcze dopuścić się opiniowania postępowania sprzedawcy związanego z przedmiotowym pojazdem, ale jaki ma cel wyrażanie swoich opinii o Jego walorach wizualnych zwłaszcza że są to całkowicie subiektywne opinie. To ma być jakaś zemsta, złośliwość, odreagowanie?
Jak mi się nie spodoba jakiś samochód to mam od razu publikować że jego właściciel wygląda jak zmutowane połączenie cyklopa z ogrem? - czy po prostu że po oględzinach nie podobało mi się to, to i to a właściciel moim zdaniem zataił to, to i to.... będzie to bardziej użyteczna informacja niż obrzucanie się epitetami.

Awatar użytkownika
Yogi2503
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Yogi2503 » 20 maja 2013, 13:21

Jestem w delikatnym szoku :) Ale nic jakos to przezyje Dzieki za wsparcie :)
Yogi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja