Witam Was,
to mój debiut więc wybaczcie jeśli nie znalazłem tematu w wyszukiwarce.
chodzi o to że pozbyłem się pod blokiem lusterka mniejszego od pasażera. kupiłem nowe z tą czarną podstawą przykręcaną na jedną śrubę? i nie mam pomysłu na wymianę lusterka. kolega z passata wspomianł o zdjęciu zaślepki syczka przy klamce, inny twierdzi że trzeba demontować boczek... proszę o pomoc i cenne wskazówki.
[ A6 C5 Avant] wymiana lusterka zewnętrznego
Kolego Sebka.
Otwierasz drzwi, odkrecasz dwie srubki krzyzakiem (sa koloru czarnego i znajduja sie na gorze przy boczku tapicerki, jedna z przodu tam gdzie sa zawiasy , a nastepna z tylu tam gdzie zamek) lapiesz za uchwyt do zamykania drzwi i podnosisz tapicerke do gory. Potem zdejmujesz ten plastikowy trojkat od srodka(siedzi w zaczepach na wcisk) pozniej kluczem odkrecasz cale lusterko z ta czarna podstawa odpinasz wtyczki i skladasz w odwrotnej kolejnosci.
Otwierasz drzwi, odkrecasz dwie srubki krzyzakiem (sa koloru czarnego i znajduja sie na gorze przy boczku tapicerki, jedna z przodu tam gdzie sa zawiasy , a nastepna z tylu tam gdzie zamek) lapiesz za uchwyt do zamykania drzwi i podnosisz tapicerke do gory. Potem zdejmujesz ten plastikowy trojkat od srodka(siedzi w zaczepach na wcisk) pozniej kluczem odkrecasz cale lusterko z ta czarna podstawa odpinasz wtyczki i skladasz w odwrotnej kolejnosci.